JAZZMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JAZZMŰHELY

JELEN TRIÓ

 

 

A trió tulajdonképpen egy már több éve alakult quartet (Jelen quartet) utódzenekara, jelenleg három taggal. A Jelen Trió tagjai hangzásban törekednek a szabad improvizáció adta lehetőségekre, de ugyanúgy játszanak kötött darabokat is.

 

A JELENlegi szaxofonos Ávéd János, a fiatal magyar szaxofonos generáció egyik legígéretesebb tagja. Játéka egyre kiforrottabb, kompozícióin érződik a nagy elődök (Coltrane, Shorter, Rollins), de a kortársak (Mark Turner, Chris Potter, etc.) hatása is. A bőgős Hock Ernő számos magyar zenekar tagja, nagyon sokoldalú bőgős, basszusgitáros (Grencsó Kollektíva, Zuboly, Qualitons). Játékára szintén nagy hatással voltak a nagy elődök, főként Charles Mingus, no és az egyik kedvenc kortárs, Chris Wood. Sárvári Kovács Zsolt dobos pedig megfordult már itt többek között Váczi Dániel triójával, Grencsó Istvánnal, Kovács Lindával is.

 

A zenekar repertoárja sokszínű: hallhatunk Angelo Badalamenti-filmzenefeldolgozásokat, Bill Frisell-témát, Coltrane-darabokat és saját kompozíciókat is szaxofon-bőgő-dob trióban.

A program az EJI és az Artisjus (www.eji.hu www.artisjus.hu) támogatásával jött létre. Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2010 március 04

Részletek

Dátum: 2010. 03. 04.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: