JAZZPÉNTEK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JAZZPÉNTEK

A Harmónia Jazzműhely és a Nyitott Műhely vendége a
SZAKCSI LAKATOS BÉLA TRIÓ

 

 Sértő lenne elmagyarázni, hogy ki Szakcsi Lakatos Béla a jazz világában. Elég itt annyi, hogy amikor 2004-ben a 10-tagú, vegyes brit-magyar zenekar, az Improvokation tagjaként játszott a Cheltenham Jazz Fesztiválon, majd a legendás londoni Ronnie Scott klubban, akkor a The Times és a The Guardian tekintélyes kritikusai is elsősorban az ő zongorajátékára figyeltek fel. Saját együttesével egyenesen stílusújítónak tekinthető, ahogy a jazz ritmusát és lüktetését ötvözi a roma zenei hagyomány szabadságával. Novemberben együttesével és frenetikus sikerrel ő képviselte Magyarországot a London Jazz Fesztiválon.

Egri János a bőgő és a basszusgitár mestere, hosszú évek óta a Trio Midnight horgonya is. Teljesen mindegy, hogy melyik hangszeren játszik, mivel a bőgőt is olyan könnyedséggel kezeli, mint mások a basszusgitárt. Egyike azon nagyszerű jazz-zenészeinknek, akikről elmondhatjuk, hogy világszinten játszanak.

Jellinek Emil (Emilio) a dobos-énekes-kannás fenomén, a magyar zenei élet igen sokoldalú egyénisége, akiről azt is tudni illik, hogy első osztályú jazzdobos.

A koncert az NKA Zenei Kollégiumának támogatásával jött létre.

Szakcsi Lakatos Béla – One morning: http://www.youtube.com/watch?v=7DbfW2mEQR0

Belépődíj: 1.200 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2008 január 04

Részletek

Dátum: 2008. 01. 04.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: