JÓTÉKONYSÁGI FILMES KÖNYVVÁSÁR ÉS FILMKLUB

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JÓTÉKONYSÁGI FILMES KÖNYVVÁSÁR ÉS FILMKLUB

A Szerzői Filmklub – a Nyitott Műhely javára tartott jótékonysági könyvvásárral egybekötve – a “Kedvenc szerzői filmjeim” keretében bemutatja:

JEAN-LUC GODARD: BOLOND PIERROT
– meghívott előadó: Szirtes András filmrendező –

Gyermekkori nagy kedvencem volt Jean-Paul Belmondo, akinek a kedvéért beültem Jean-Luc Godard Bolond Pierrot című filmjére az Örökmozgó Filmmúzeumba. Ez volt az a film, ami a legnagyobb hatással volt rám, azóta is. Öcsémre is, akit elcipeltem magammal – csak rá éppen ellenkező előjellel: nem értette, és fel volt rajta háborodva. Mi az, hogy kiszól a szereplő a filmből!? Én pedig csak ámultam és bámultam. Később aztán megszereztem Sárosi Attila barátomtól VHS-en, és levetítettem otthon is. Gondoltam, csak az öcsém volt fiatal a filmhez… Nos, a szüleim ugyanúgy fel voltak rajta háborodva, évekig nem ajánlhattam újabb filmet otthon. Akkor értettem meg, hogy különc vagyok.
Pentelényi László
FELHÍVÁS!
A Szerzői Filmklubunk állandó helyszíne már több mint egy évtizede a Nyitott Műhely, amiért nem lehetünk eléggé hálásak Finta Lászlónak! Korábban a lezárások, most meg a megnövekedett rezsiköltségek (a gázszámlája hétszeres lett!) miatt nehéz helyzetbe került. Ezért kérjük, hogy aki csak teheti támogassa a Nyitott Műhelyt: http://www.nyitottmuhely.hu/tamogatas/
A Szerzői Filmklub is szeretne segíteni, ezért a 2022. december 3-án, szombaton, 19.00 órától tartott következő vetítésünkkel egybekötünk egy jótékonysági könyvvásárt, amelynek a teljes bevételét felajánljuk a Nyitott Műhely működési költségeire. A vásáron a Francia Új Hullám Kiadó kiadványai biztosan beszerezhetőek lesznek. De további csatlakozókat is szívesen fogadunk! A Szerzőifilmes Könyvtár 2010-ben megjelent első, már nem kapható kötetének (Walter Murch: “Egyetlen szempillantás alatt – Gondolatok a filmvágásról”) egy példányt pedig az est végén árverésre fogjuk bocsátani.
A szervezők az időpont- és programváltozás jogát fenntartják!
Belépődíj: 1.000 Ft (Önkéntes jegyszedő: Balogh László Bacilus)
2022 december 03

Részletek

Dátum: 2022. 12. 03.
Időpont: 19:00 - 23:00