KAMARAMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KAMARAMŰHELY

KOVÁCS – OLÁH – BÁGYI TRIÓ

Kovács Ferenc zongora- és hegedűtanulmányok után 15 évesen kezdett trombitálni. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán megszerzett diploma után több szimfonikus zenekarban játszott, emellett azonban egyéb zenei műfajok megismerésére is hangsúlyt fektetett. A népzenétől a kortárs zenén keresztül a jazzig minden komolyan érdekelte. Így lett alapítója az oly különböző Budapest Ragtime Band, a MAKUZ, a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band együtteseknek, s tagja a Dresch Quartet és a Djabe zenekaroknak. Önálló szerzői munkássága kialakítását 2000-ben a Magony c. szólólemezével kezdte, amelyet azután vonós együttessé alakított. A kortárs jazz magyar fúziója a Tranzittal kezdődött, majd a Hatok és a Beli Buba formációin keresztül a Grand Magony együttesben csúcsosodott ki, melyben a cigányzenétől a jazzen keresztül széles zenei spektrumon játszó, kimagasló képességű kortárs magyar előadókat találhatunk. Olyan külföldi nagyságokkal készíthetett lemezeket, mint Roscoe Mitchell, Archie Shepp, Steve Hackett, Joel Rubin, Hamid Drake. Az elmúlt évek során négyszer nyerte el Magyarországon az év zenekara díját (Emerton-díj), ötször az év lemeze díjat, valamint több aranylemez díjat. 2004-ben Prince Award díjat kapott, 2005-ben pedig Los Angeles-ben a Djabe zenekarral (Táncolnak a kazlak) Surround music díjra jelölték. 2007-ben Brightonban az év legjobb világzenei koncertjének díját nyerte el az A Hawk and a Hacksaw and the Hun Hangar együttessel. 2008-ban a “Párhuzamos Kultúráért” díjjal tüntették ki a Mediawave-en.

Oláh Péter bőgős – a Szent István Király Zeneművészeti Iskolában végezte tanulmányait. Kiváló zenész, egyéni soundja és ritmikus szólói nagyban hozzájárulnak azon formációk sikeréhez, melyekben szerepel: pl. Szolnoki Dóra Quintet, Trió Acoustic, Cornelio Tutu Band. Eddigi pályája során olyan kiváló és elismert zenészekkel játszott, mint Tony Lakatos (ts), Deseő Csaba (violin), Kőszegi Imre (dr), Lakatos „Pecek” Géza (dr), Yutaka Terai, Carol Cass (voc). Zenészként megfordult Japánban, Németországban, Szlovéniában, Hollandiában, Ausztriában, és Franciaországban, Saját zenekara a Trio Acoustic, lemezt adott ki Japánban.

Bágyi Balázs jazzdob előadóművész, zeneszerző, zenekarvezető, tanár, producer. 1998-ban kitüntetéses diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén, azóta a magyar és a nemzetközi zenei élet elismert egyénisége. Együtt dolgozott William Parker-rel, Hamid Drake-kel és Rob Brown-nal. 2007-ben Borbély Mihály, Michael Jefry Stevens és Joe Fonda társaságában megalakítja az Eastern Boundary Quartet-tet. Ugyanezen évben jött létre duójuk P. Szabó Dániel cimbalmossal, mely formáció egyedülálló szín a világzenei palettán.A hazai jazz élet egyik legsokoldalúbb kiválósága.

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik!)

2012 szeptember 06

Részletek

Dátum: 2012. 09. 06.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: