KAMARAMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KAMARAMŰHELY

NAGY JÁNOS TRIÓ

 

Az új Nagy János Trió 2007 augusztusában alakult. Az trió zenéje hasonló az eddigiekhez, miután a számok többségét itt is Nagy János írja, de különbözik is attól, hisz mások a zenészek, mások a hangszerek. A szabadság, a felszabadultság, a zene öröme változatlan. Nagy János hangokból szőtt pompás kárpitot gyengéd líraisággal, filmszerű struktúrával, gyönyörű és váratlan harmóniákkal megtöltve. A teljes zenei anyag a jazz és a világzene szellemével van áthatva, megmozgatva. /Russell Ferrante/

 

 

Nagy János nemcsak jazz-zongoristaként, hanem zenekarvezetőként és zeneszerzőként egyaránt jelentős szerepet tölt be a hazai jazz életben. Szólóban és számos formációban is láthatta már a közönség, játszott többek között Al diMeola-val, Tony Lakatossal vagy Winston Clifforddal. Nagy János egyebek közt a Free Style Chamber Orchestra művészeti vezetője és a European Mantra billentyűse is. Az előbbi formáció egy 19 fős jazz-kombó és vonószenekar, fafúvósokkal kiegészítve, amely 2006-ban elnyerte a Budapesti Fringe fesztivál egyik fődíját, majd önálló koncertet adott a 2007-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon az Uránia Filmszínházban.

 

 

Szappanos György basszusgitáros pályája kezdetén Babos Gyula zenekarában játszott, majd többek közt a Tátrai Bandet majd a Boom – Boom együttest erősítette. Mohai Tamással és Hirlemann Bertalannal megalapították a legendás Háború együttest, tavaly eMeRton díjat kaptak. 2003-ban hozta létre saját jazz-rock zenekarát “Full Playback” néven. NagyJánossal közel tíz éve játszanak együtt különböző formációkban. A zongorista Hasbeszélő című kortárs báboperájában szintén ő basszusgitározott, ezzel is bizonyítva sokszínűségét és műfaji határokat nem ismerő tudását.

Banai Szilárd zenei pályáját szülővárosában, Cegléden kezdte csellistaként. Csaj jóvalkésőbb kezdett el dobolni, amihez erős ösztönzést adott édesanyja ütőtanári hivatása. Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzdob szakán diplomázott kitűnő eredménnyel. Már pályája elején lehetősége volt a hazai jazzélet legkiemelkedőbb alakjaival játszani. Többek között Pege Aladárral, Binder Károllyal, Birta Miklóssal, és a Stúdió 11-gyel.

 

Bővebben: http://janosnagy.com/

 

A koncert támogatója az Artisjus: www.http://www.artisjus.huartisjus.hu

 

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önléntes jegyszedő kerestetik.)

2011 május 12

Részletek

Dátum: 2011. 05. 12.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: