KAMARAMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KAMARAMŰHELY

A SZŐKE SZABOLCS – VÁCZI DÁNIEL DUÓ KONCERTJE

 

 

A koncerten egy különleges hangszerösszeálítású duót hallhat a Nyitott Műhely közönsége. Az Ektar sextett formációban már 3 év óta együtt muzsikáló Váczi Dániel és Szőke Szabolcs ezen az estén egy rövid de sikeres olaszországi koncertsorozat és egy duó lemezfelvétel befejezés után most élőben mutat be néhány közös darabot a készülő új lemezről. Váczi Dániel sopranino és altsaxofonon Szőke Szabolcs pedig 4 oktávos array mbirán (ez egy 96 hangos nagyméretű kalimba), gadulkán illetve sarangin fog játszani (bolgár és indiai rezgőhúros vonóshangszerek). Budapesten a Merlin Színházon kivül csak itt hallhatja a közönség ezt az új formációt.

Szőke Szabolcszeneszerző, festő, látványtervező, színpadi alkotóművész. Játszik a Tin-Tin Quartetben, az Ektárban, tagja volt a Stúdió K Színháznak, a Kolindának, a Makámnak valamint több filmhez írt zenét.

Váczi Dániel – tíz évig hegedült, majd tizenhét évesen kezdett szaxofonozni. 1998-ban diplomázott a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem biológus szakán. Borbély Mihálytól tanult szaxofonozni. Lemezfelvételeket készített többek között Gadó Gáborral, a Plastic Oharával, a Timeless Life zenekarral, a Kadával, Vázsonyi Jánossal és a Nigunnal, valamint Winand Gábor Different Garden című díjnyertes albumán hallható egy darabja.Saját szerzeményeit játszó trióját 2001 őszén alakította meg.

Belépődíj: 1.000, diák: 800 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik!)

2010 október 07

Részletek

Dátum: 2010. 10. 07.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: