KAMARAMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KAMARAMŰHELY

ifj. VÁZSONYI JÁNOS SZAXOFONOS SZÓLÓKONCERTJE

 

 

Vázsonyi János 1970-ben született Budapesten, zenész családban. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának szakszofon szakára járt, majd a Buddhista Főiskolán folytatott tanulmányokat. Első zenekarával, a jazzrockot játsszó Egon a falonnal fellépett a Pori Jazzfesztiválon. Következő együttesével, a Drumsszal három etnodzsessz nagylemezt készített, jelenleg a Tritonnal ugyancsak a népzenét és a dzsesszt ötvözi, megtoldva klasszikus zenei elemekkel. Zenekaraival többször turnézott Franciaországban, Olaszországban, Németországban, játszott a Kőszegi Quintettel, Zoller Attilával és Gadó Gáborral, számos lemezen közreműködött.

A klasszikus és barokk zenéhez fűződő viszonyát a szüleivel – hegedűs édesapjával és zongoratanárnő édesanyjával – való együttmuzsikálás során mélyítette el. Különleges hangszerelési megoldásaival – kürt-szaxofon, orgona-szaxofon – túllép a bevett interpretálási szokásokon, ahogy mostani szólóprojectje is igazi unikum a klasszikus zene területén.

Régóta foglalkoztatja Bach műveinek szakszofonon történő interpretálása. Magánkiadásban már korábban megjelentetett egy ilyen albumot Tribute címmel. A BMC gondozásában 2001 őszén jelent meg Shades of Bach (BMC CD 054) címmel Bach művek szaxofon-átiratait tartalmazó lemeze.

Program:

Telemann: Kánon visszhanggal

Mozart: Tükörkánon

Vivaldi: La folia loop-pedállal,

Továbbá dzsessz-sztenderdek, saját szerzemények

Egy szaxofon, de négy szólam!

Belépődíj: 900, diák: 700 Ft (Önkéntes jegyszedő: Milka)

2010 október 14

Részletek

Dátum: 2010. 10. 14.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: