KÉSELÉS VILLÁVAL

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÉSELÉS VILLÁVAL

OSZTÁLY, VIGYÁZZ: KÁNON, KRITIKA!OSZTÁLY, VIGYÁZZ: KÁNON, KRITIKA!
Vendégeink: ARATÓ LÁSZLÓ, MÉNYEI PÁL és MELHARDT GERGŐ
– beszélgetőtársak, a sorozat szerkesztői: Csete Soma és Vida Kamilla –


Szeptember 16-án harmadik évadát kezdi meg a Késelés Villával

Márciustól megújult a Késelés Villával, és a fiatal irodalmárok szerzői estek keretében történő bemutatása helyett tematikus programmal jelentkezik. A fiatal irodalmi közösséget érintő kérdésekre ezentúl fókuszáltabban, már beágyazott szerzők, szerkesztők és irodalomszervezők meghívásával próbál válaszokat keresni a sorozat. A közös kapcsolódási pontok és a szerzői reprezentáció problémáin túl immár a vitáé lehet a főszerep. Nem fognak elmaradni a meglepetések, csupán új formát öltenek, egy dolog viszont változatlan marad: az est utáni bulin a talpalávalót továbbra is a meghívottak playlistjei szolgáltatják majd.
Az est házigazdái Csete Soma és Vida Kamilla.

A nyári szünetet leszámítva havonta két új vendég érkezett a Műhelybe. Eddig megfordultak nálunk: András László, Babiczky Tibor, Fehér Renátó, Zilahi Anna, Kállay Eszter, Mohácsi Balázs, Borda Réka, Vajna Ádám, Korpa Tamás, Nagy Kata, Biró Krisztián, Ferencz Mónika, Kali Ágnes, Körösztös Gergő, Deres Kornélia, Szabó Marcell, Purosz Leonidasz, Turi Tímea, Celler Kiss Tamás, Láng Orsolya, Dezső Kata, Kiss Lóránt, Bordás Máté, Terék Anna, André Ferenc, Mucha Dorka, Nagy Gabriella, Péczely Dóra, Tóth-Czifra Júli, Szegő János, Nyáry Krisztián, Sárközy Bence, Radnóti Sándor, Károlyi Csaba.

Az esten Arató László, Nényei Pál és Melhardt Gergő lesznek a vendégeink, és beszélgetni fogunk az irodalom és a közoktatás kapcsolatáról, a kritika, a sajtó, a könyvkiadás és az iskolai kánon viszonyáról, a mainstream sajtó és irodalomkritika egymásra hatásáról.
Arató László (1955, Budapest) tanár. Az ELTE magyar-angol szakán végzett 1979-ben. Nyolc évig tanított a kispesti Landler Jenő, ma Deák Ferenc Gimnáziumban, dolgozott néhány évet az Országos Pedagógiai Intézetben, ahol az irodalomtanításban folyó innovációkkal foglalkozott. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának vezetőtanára, a Magyartanárok Egyesületének elnöke. A kilencvenes években Pála Károllyal írt egy háromkötetes tankönyvsorozatot, a kétezres évek közepén irodalomból vezető fejlesztője volt a Sulinova Integrált nyelvi-irodalmi, szövegértési-szövegalkotási programcsomagjának, mely az 5-12. évfolyamok tananyagát fedte le.
Nényei Pál (1974, Budapest) író, tanár. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban és az ELTE BTK magyar-művészettörténet szakán végzett, jelenleg a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban tanít. Megjelent művei: Ne bántsd a Zrinyit!, Az irodalom visszavág 1-3.
Melhardt Gergő (1993, Szombathely) irodalmár, kritikus. Az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Érdeklődési területe elsősorban a 20. századi és kortárs magyar irodalom.
További alkalmak: minden hónap harmadik hétfőjén
– október 21
– november 18
– december 16
– január 20
– február 17
– március 16
– április 20
– május 18
– június 15
Facebook ajánló.
Interjú a Literán.
Remek értékelés a sorozatról az ELTE online felületén.
A belépés díjtalan.

2019 szeptember 16

Részletek

Kedzés: 2019. 09. 16. – 19:00
Vége: 2019. 09. 17. – 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: