KÉSELÉS VILLÁVAL

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÉSELÉS VILLÁVAL

SZEREPIRODALOM
– meghívott vendégeink: Kőszeghy Ferenc és Szűcs Anna Emília, az est házigazdái: Csete Soma és Vida Kamilla –

SZEPTEMBERBEN ELINDUL A KÉSELÉS VILLÁVAL HATODIK ÉVADA!
Meghívott vendégeinkkel, Kőszeghy Ferenccel és Szűcs Anna Emíliával a szerepirodalom témakörét fogjuk körüljárni. Ki szólalhat meg és ki képvisel kiket az irodalomi szövegtérben? Mik az esztétikai és politikai tétjei a képviseleti irodalomnak? Az alanyi költészet is szereplíra? Mi alapján válogatunk a maszkok közül?
Kőszeghy Ferenc (1996, Budapest) az ELTE 1945 utáni magyar irodalom program doktorandusza, a Mérce újságírója és a Szikra mozgalom tagja. Továbbá az Eötvös Collegium öregdiákja és a Késelés Késsel kritikusa. Készülő disszertációjában a digitális kapitalizmus felől közelít a kortárs magyar irodalomhoz.
Szűcs Anna Emília (1999, Budapest), az ELTE irodalom- és kultúratudomány mesterszakának hallgatójaként főleg verseket, kisprózákat és kritikákat ír. A Nincs online egyik főszerkesztője, a Napkút Kiadó vezető szerkesztője, az ElteOnline főszerkesztő-helyettese. A Késelés Késsel szerkesztője. Alapszakos és mesterszakos diplomamunkájában is a hatalmi pozíciókon keresztül kialakított társadalmi és szociális dinamikából eredő hangátvételt/bitorlást, eltulajdonítást, erőszakot; a megszólalás társadalometikai kérdéseit és a szerző/implicit szerző megszólalási lehetőségeit kutatja a társadalmi nem szempontjait is érvényesítve, főleg szépirodalmi alkotásokon keresztül.
A Nyitott Műhely nem csak a mit otthonunk, hanem sokan mások közös otthona is. Támogassátok, ha megtehetitek! http://www.nyitottmuhely.hu/tamogatas/
2022 szeptember 22

Részletek

Dátum: 2022. 09. 22.
Időpont: 19:00 - 23:30