KÉSELÉS VILLÁVAL

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÉSELÉS VILLÁVAL

INERMEDIALITÁS
– kortárs képzőművészet és irodalom –

“Azaz mégis: gondolatát mondatról mondatra aláveti az anyag ellenpróbájának, egy kézműves alázatával. Innét, hogy amikor a leganyagibb, voltaképpen a legszellemibb.”
Pilinszky János: Ország Lili búcsúztatója
Vigyázó szemeink vessük a képzőművészekre!
Hogyan épülnek fel a különböző képzőművészeti intézményrendszerek, miben eltérő/hasonló az irodalmi színtér? Mennyit látunk egymásból? Milyen az intermediális projektek helyzete ma, miért szorultak ki sokszor a kánonból a kísérletező, műfajközi életművek? Milyen a kortárs képzőművészeti tendenciák reprezentációja az irodalmi folyóiratokban?
Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ meghívott vendégeinkkel:
Kürti Emese művészettörténész, kutató, a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet (KEMKI) kutatási igazgatóhelyettese. Disszertációját az experimentális zene és az akcionizmus összefüggéseiről az ifjúsági szubkultúra kontextusában az ELTE Film, Média és Kultúraelmélet doktori programjában írta, és a L’Harmattan kiadó jelentette meg 2018-ban. Kutatási területe a magyarországi és a kelet-európai neoavantgárd, ezen belül is a jugoszláv-magyar művészeti kapcsolódások.
Áfra János (1987) Hajdúböszörményben született, Debrecenben él. Gérecz Attila-díjas és Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjas költő. Kötetei: Glaukóma (2012), Két akarat (2015), Rítus (2017), Termékeny félreértés / Productive Misreadings (2020), utóbbi egy Szegedi-Varga Zsuzsannával közös művészkönyv. A KULTer.hu főszerkesztője volt 10 éven át, jelenleg az Alföld szerkesztője, 2021-ben elnyerte a Kállai Ernő Művészettörténészi és Műkritikusi Ösztöndíjat.
Az idei évad új tradíciójához híven ezúttal is lesz online résztvevőnk, aki élőben jelentkezik be Berlinből:
Tóth Kinga (1983) Sárváron született, költő, hangperformer, vizuális művész. Kötetei: Zsúr, 2013 (Prae), All Machine (2014, Magvető), Allmaschine (2014, Solitude), Village 0-24, 2017 (Melting Books), Holdvilágképűek, 2017 (Magvető), Írmag / Offspring, 2020, Annamaria sings/singt/énekel, 2023 (Prae-MODEM) .
Az est házigazdái Bodor Emese és Bánfalvi Samu.
!! A Késelés Késsel gárdája MŰHELYT // OFFLINE KÉSELÉST hirdet a hétfői Késelés napjára !!!
A 19:00 órakor kezdődő beszélgetés előtt két órával, 17:00 órakor találkozunk a Nyitott Műhelyben, és előre beküldött szövegekről beszélgetünk. Aki részt szeretne venni, az a keseleskessel@googlegroups.com e-mail címre küldje el irományát (tárgy: műhely). Az első négy beküldő kerül kiválasztásra. Hajrá!
A késelők: Bánfalvi Samu, Bocsik Balázs, Bodor Emese, Fülöp Barnabás, Ilosvai Eszter, Kazsimér Soma, Modor Bálint, Szűcs Anna Emília
A Nyitott Műhely nem csak a mi otthonunk, hanem sokak közös otthona is. Támogassátok, ha megtehetitek!
http://www.nyitottmuhely.hu/tamogatas/
A belépés díjtalan (de minden támogatást köszönettel fogadunk).
2024 május 06

Részletek

Dátum: május 6.
Időpont: 19:00 - 23:30