KÉSELÉS VILLÁVAL

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÉSELÉS VILLÁVAL

KIADÓI STRATÉGIÁK I.
Vendégeink: SZEGŐ JÁNOS és TÓTH-CZIFRA JÚLIA
– beszélgetőtársak, a sorozat szerkesztői: Csete Soma és Vida Kamilla –Áprilisban Szegő János, a Magvető szerkesztője, és Tóth-Czifra Júlia, a Kalligram szerkesztője lesznek a Késelés vendégei. Megpróbálunk válaszokat keresni rá, hogy mitől lehet egy könyvkiadó sikeres ma Magyarországon, hogy milyen viszonyban áll a könyvpiac politikai kurzusokkal, irodalmi kánononokkal, vagy magával a kánonképzés folyamatával. Továbbá: mi teszi ma a jó szerkesztőt? Miképp sajátíthatók el ezek az ismeretek? Milyen logika alapján kerülnek szerkesztői székekbe irodalmárok?
Márciustól megújult a Késelés Villával, és a fiatal irodalmárok szerzői estek keretében történő bemutatása helyett tematikus programmal jelentkezik. A fiatal irodalmi közösséget érintő kérdésekre ezentúl fókuszáltabban, már beágyazott szerzők, szerkesztők és irodalomszervezők meghívásával próbál válaszokat keresni a sorozat. A közös kapcsolódási pontok és a szerzői reprezentáció problémáin túl immár a vitáé lehet a főszerep. Nem fognak elmaradni a meglepetések, csupán új formát öltenek, egy dolog viszont változatlan marad: az est utáni bulin a talpalávalót továbbra is a meghívottak playlistjei szolgáltatják majd.
Az est házigazdái Csete Soma és Vida Kamilla.
A nyári szünetet leszámítva havonta két új vendég érkezett a Műhelybe. Eddig megfordultak nálunk: András László, Babiczky Tibor, Fehér Renátó, Zilahi Anna, Kállay Eszter, Mohácsi Balázs, Borda Réka, Vajna Ádám, Korpa Tamás, Nagy Kata, Biró Krisztián, Ferencz Mónika, Kali Ágnes, Körösztös Gergő, Deres Kornélia, Szabó Marcell, Purosz Leonidasz, Turi Tímea, Celler Kiss Tamás, Láng Orsolya, Dezső Kata, Kiss Lóránt, Bordás Máté, Terék Anna, André Ferenc, Mucha Dorka, Nagy Gabriella, Péczely Dóra.

További alkalmak:
május 20.
június 17.
Facebook ajánló.
Interjú a Literán.
Remek értékelés a sorozatról az ELTE online felületén.
A belépés díjtalan.

2019 április 15

Részletek

Kedzés: 2019. 04. 15. – 19:00
Vége: 2019. 04. 16. – 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: