KÉSELÉS VILLÁVAL (ÚJ FOLYAM)

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÉSELÉS VILLÁVAL (ÚJ FOLYAM)

Vendégeink: NAGY KATA és KORPA TAMÁS
Beszélgetőtársak, a sorozat szerkesztői: Szurdi Panni és Vida Kamilla


Újraindult a Késelés villával irodalmi beszélgetéssorozat! Az idei évad rengeteg meglepetést tartogat. Az estek felfoghatók ősbemutatókként, hisz meghívott vendégeink olyan szövegeket is felolvasnak, amelyek még nem jelentek meg semmilyen felületen.
A Nyitott Műhelyben legközelebb Korpa Tamással és Nagy Katával beszélgetünk és ünnepeljük meg előre a költészet napját a két fiatal írószervezeti elnökkel (kivételesen 17 órától). Nem felejtkezünk el az előző alkalom vendégei, Borda Réka és Vajna Ádám által hátrahagyott kérdésekről sem:
– Szükség van-e két fiatal írószervezetre?
– Tamás szerint a jó vers nehéz (Helikon interjú), Kata viszont a tökéletes verset rövidként képzeli el (Prae.hu interjú). Állítsátok fel közösen a világ legjobb versének paramétereit!

Nagy Kata (1986, Dunaföldvár) költő, a József Attila Kör elnöke. Első kötete, az Inkognitóablak 2016-ban jelent meg a JAK-füzetek sorozatában, majd beválogatták az év végén a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj hármas fináléjába.
Korpa Tamás (1987, Szendrő) költő, szerkesztő, irodalomtörténész, a Fiatal Írók Szövetségének társelnöke. 2014-ben megkapta a Móricz Irodalmi Ösztöndíjat, 2016-ban pedig a Gérecz Attila-díjat. Legutóbbi kötete 2016-ban jelent meg Inszomnia címmel a Kalligram Kiadó gondozásában.
További alkalmak: május 13.
A program a NEA támogatásával jött létre.
Facebook ajánló.
Interjú a Literán.
Remek értékelés a sorzatról az ELTE online felületén.
A belépés díjtalan.
A felolvasást és beszélgetést követően pedig az országgyűlési képviselői választásokra való tekintettel a Nyitott Műhelyben nagy vetítővászonnal, közös eredményváróval folytatjuk az estét!

2018 április 08

Részletek

Dátum: 2018. 04. 08.
Időpont: 17:00 - 19:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: