KI VAGYOK ÉN? // HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KI VAGYOK ÉN? // HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

TRUFFAUT: A VAD GYEREK

A vad gyerek /L’ Enfant sauvage/, francia filmdráma, 1969, 83 perc, rendező: Francois Truffaut, forgatókönyvíró: Jean Gruault, Francois Truffaut, operatőr: Néstor Almendros, jelmeztervező: Gitt Magrini, producer: Marcel Berbert, látványtervező: Jean Mandaroux, vágó: Agnés Guillemot, szereplők: Jean-Pierre Cargol Victor, Francois Truffaut Jean Itard, Francoise Seigner Madame Guerin, Annie Miller Madame Lemeri, Claude Miller Lemeri úr, Jean Dasté Philippe Pinel
1798 nyarán a vadászok tizenkét év körüli fiút találnak az egyik dél- franciaországi erdőben. A vad fiú meztelen, csak artikulátlan hangok kiadására képes, magokkal és gyökerekkel táplálkozik. A párizsi Süketnémák Intézetébe kerül Dr. Itardhoz. Az orvost érdekli, milyen az az ember, aki a fajtársaitól elszakítva, vademberként töltötte élete első éveit. Magához veszi a fiút és a házvezetőnője segítségével próbálják Victort ránevelni a civilizált viselkedésre.

A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
További alkalmak:
március 10. – Christophe Honoré: Szerelmes dalok (2007)
április 14. – Joseph Losey: Klein úr (1976)
május 12. – Pier Paolo Pasolini: Ödipusz király (1967)
június 9. – Miloš Forman: Fekete Péter (1964)
Belépődíj: 1.200 Ft (Önkéntes jegyszedő: Balogh László Bacilus)

2023 február 10

Részletek

Dátum: 2023. 02. 10.
Időpont: 18:00 - 22:00