KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

A BESZÉLŐ folyóirat ( http://beszelo.c3.hu/) rendezésében:

CENTAURI: HOMO LABILIS című fotókiállítása

– a megnyitón közreműködik: Csengery Kristóf, Deczki Sarolta, Jász Attila, Kardos Róbert, Magyar László András és Németh Gábor, továbbá Farkas Zoltán gitárokon és Gyulay Csaba ütőhangszereken –

Homo Avensis

Centauri, az álneves író 1972-ben született és a Dunántúlon él. 2006 márciusában publikált először, azóta folyamatos a jelenléte az irodalmi folyóiratokban (2000, Beszélő, Árgus, Holmi, Kalligram, Liget, Műhely, Műút…).

Novellák, regényrészletek és esszék mellett fotókat is közöl, elsősorban lapokban, de könyvborítóként is. Első elbeszélésével (Flaubert és a divat) már 2007-ben bekerült Körképbe, és ugyanebben az évben az Ünnepi Könyvhétre jelentette meg novellás kötetét Pátosz a káoszban címmel a Liget Könyvkiadónál. Második könyvét, a Kék angyalt (2008) a XV. Nemzetközi Könyvfesztiválra a Novellárium sorozat részeként a Magvető adta közre. Írói világát az első kritikák a mágikus realizmushoz igyekeztek besorolni; Marquez, Rushdie, Grass, Kafka és Szentkuthy munkásságához hasonlították. Inkognitóját jelenleg is őrzi, főként az írás szabadságára való hivatkozással. Portrét nem közöl magáról és nagy nyilvánosság előtt nem mutatkozik.

A megnyitón a látogatóknak módjuk lesz megkóstolni a pompás Centauri-csemegét!

A kiállítás megtekinthető: 2009. október végéig

Bővebben: www.centauri.hu

A kiállítás támogatója: NKA (www.nka.hu)

A belépés díjtalan.

2009 október 02

Részletek

Dátum: 2009. 10. 02.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: