KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

SALGÓ VIKTÓRIA: LÁTÓHATÁR
– A kiállítást megnyitja Dabi-Farkas Rita, képzőművész, múzeumpedagógus. Zongorázik: Amador Anita –

A horizont, azaz látóhatár egy koordináta-rendszer alapsíkja, afféle kiindulópont. Az a vonal, amelyen az ég és a föld összeérni látszik.
Salgó Viktória először Budapesten mutatkozott be 2021-ben. A kiállítás címe: Léptékváltás, akkor azt jelezte, változás történt a festmények méreteiben, az absztrakció, a gesztusok még nagyobb teret kaptak, így Viktória közelebb kerülhetett gyerekkori vágyához, hogy nagy méretű absztraktokat fessen. Ugyanebben az évben beválogatták képeit a Resident Art Fair kiállított munkái közé.
Az ELTE Művészettörténet szakán végzett, utána sok évig művészet közvetítéssel, múzeumpedagógiával foglalkozott a Ludwig Múzeumban. Az itt eltöltött évek rendkívül hasznosnak bizonyultak a képzőművészet mélyebb megismerésében, és az arról való gondolkodásban.
Festeni 2018-ban kezdett, ami egyféle terápiás elfoglaltság volt számára az azévi belső feszültségek feloldásaként. A festés nem hiába fontos eleme a művészetterápiának, a benne megélt kontroll elvesztése, belső ritmus megtalálása pozitív hatással van a lelki egészségre.
Viktória gyakran választ erősen horizontális kompozíciókat, mely a festészet történetében a kezdetektől jelen van. A horizontra révedés érzését megidézve a képek meditativitása erősödik.
Salgó Viktória autodidakta festő, felvidéki származású, a Pilisben él. Gyerekkora óta alkot, a képzőművészeten kívül a zene területén is. Absztrakt festményei és dalai tevékenységének összefüggő ágai, egymást kiegészítve. www.viktoriasalgo.com
A belépés díjtalan.

2023 január 07

Részletek

Dátum: 2023. 01. 07.
Időpont: 18:00 - 22:00