KÖLTŐI EST // ÁTHALLÁSOK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖLTŐI EST // ÁTHALLÁSOK

Vendégeink:
BÁNKI ÉVA, G. ISTVÁN LÁSZLÓ és SZÖLLŐSI MÁTYÁS

Három költő, három autonóm világ, melyek ezen az estén összekapcsolódnak, párbeszédet kezdeményeznek egymással. A megszokott estektől eltérően nem egy moderátor faggatja majd a szerzőket a költészetükről, hanem saját hangjukon szólaltatják meg a legfontosabb és legerősebb költeményeiket, egy erős hálót alkotva meg. Bánki Éva Át című, a napokban a Napút-Cédeus Kiadónál megjelent új verseskötete, G. István László 2021-es, a Magvető Kiadónál megjelent úgy felejti nyitva című könyve, és Szöllősi Mátyás, a Helikon Kiadó gondozásában megjelent Szabad című válogatott és új verseket tartalmazó kötete jelenti majd az alapot, de régebbi, és egészen új versek is felhangoznak majd ezen a különleges estén, ahol G. István László közelgő 50. születésnapját is ünnepeljük egyben.
Bánki Éva (1966, Nagykanizsa) író, irodalomtörténész. A Károli Egyetemen világirodalmat (leginkább középkort és romanisztikát), emellett kreatív írást tanít. Több trubadúrantológia főszerkesztője.
G. István László (1972, Budapest) költő, műfordító. 1993 óta rendszeresen publikál a hazai folyóiratokban. 2004-től a Károli Gáspár Református Egyetem Összehasonlító Irodalomtudományi és Irodalomelméleti tanszékén docens. Ritkán esszéket, kritikákat is ír. Verseket angol nyelvből fordít, többek között William Butler Yeats, Emily Dickinson, Sylvia Plath, Owen Sheers és Kei Miller műveit.
Szöllősi Mátyás (1984, Budapest), költő, író, fotóriporter. 2005 óta publikál különféle hazai folyóiratokban. Ír prózát, drámát és verseket egyaránt, emellett fényképezéssel is hivatásszerűen foglalkozik.
A belépés díjtalan (de bárminemű támogatást örömmel és köszönettel fogadunk).
2022 december 16

Részletek

Dátum: 2022. 12. 16.
Időpont: 19:00 - 22:30