KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

ROAD SIX SAX


pillanatzene szaxofonokon
kortárs funk, jazzben játszó balkán lakodalmi és temetési menetzene
ugródeszka nyikorgás a jelenbe

A Road Six Sax Quartet 2001 áprilisában született négy fiatal szaxofonos elhatározásából, akiket régi barátság köt össze. Az együttes neve ezt a kapcsolatot próbálja tükrözni, amit közös mesterünk, Elek István személye még szorosabbá tett. A 6-os út Paksról Dunaújvároson keresztül Budapestre tart, összeköttetést teremtve az első két vidéki várossal, azaz a tagok lakóhelyeivel, és a fővárossal, ahol a zenekar megalakult.
Az együttes működését saját hangszerelésű, a zenekar egyéniségére formált jazz- és funky-darabok (A Night in Tunisia, Take 5, Pick Up The Pieces, K. Garrett, stb.) “a cappella” előadásával kezdte. Ezzel a műsorral 2001-ben számos nemzetközi fesztiválon nagy sikerrel szerepelt: Az “a cappella” repertoárral párhuzamosan elkezdtek dolgozni egy modernebb hangzású, groove-alapú programon, amely DJ-vel és rapperrel egészül ki. Így jelenleg két műsorunk van.
A zenekar tagjai különböző formációkban játszanak Magyarországon és külföldön. Ketten a Budapesti Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszakának hallgatói.
A saját hangszerlések és a tagok között fennálló, egymást inspiráló kapcsolat révén sikerült elérni, hogy a zenekar egyedi, modern hangzással tudjon fellépni az egyre nagyobb számban lévő szaxofonkvartettek között. A tagok közötti erős kapcsolatnak tudható be, hogy a darabok az előadás közben változáson mehetnek keresztül, ha esetleg valaki új zenei gondolattal áll elő, s így a zene ott születik és ott válik élővé a hallgatóság előtt. Valószínűleg ennek köszönhető a zenekar közönségsikere, amelyen túl a zenekar a magyar jazzvilág meghatározó szereplőinek (Binder Károly, Borbély Mihály, Elek István, Kőszegi Imre, László Attila) elismerését és támogatását is élvezi.
Tóth Viktor – altszaxofon
Haaz Imre – tenorszaxofon
Solymosi Milán – tenorszaxofon
Weisz Gábor – baritonszaxofon
http://roadsixsax.freeweb.hu/index.html
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2013 november 23

Részletek

Dátum: 2013. 11. 23.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: