KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

GRENCSÓ ISTVÁN – HAJNÓCZY CSABA DUÓ

Grencsó István szaxofonos, fuvolás 1979-ben a Masina együttessel kezdte pályáját, majd Dresch Mihály és Szabados György különböző formációival játszott. 1985-ben alapította a Grencsó Kollektívát. Ez az együttes most is fő tevékenysége. Emellett rendszeresen fellép a Makámmal, a Kampec Dolores-szel és másokkal. Szabad zenei szelleme, iranyzatoktól, divatoktól, iskoláktól független, öntörvényű gondolkodása, s nem utolsó sorban a hangszeréhez fűződő viszonya a legjelentősebb hazai zenészek közé sorolja műfajában.

Hajnóczy Csaba klasszikus-gitár és zeneszerzés-tanulmányait követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zenetudományi tanszakán diplomázott. A Kontroll Csoport egyik alapítója, gitárosa és fő zeneszerzője volt (1980-83), majd 1984 óta a jelenleg is aktív Kampec Dolores elnevezésű zenekarával dolgozik. 1996-ban kezdett el Kiss Erzsivel zenélni, ebből az együttműködésből született az Egy Kiss Erzsi Zene, ahol 2002 végéig működött. Grencsó Istvánhoz 1997 óta fűzi kölcsönös munkakapcsolat. 1999 tavaszán Amy Denio-val (Seattle, USA) a kiváló zeneszerző-multiinstrumentalistával, Kenderesi Gabi (Budapest) énekesnővel és Pavel Fajt (Brno, CZ) dobossal kollaborált, aminek a “The Danubians” elnevezésű projektum lett az eredménye. 1998 óta rendszeresen dolgozik szemplerrel, amit MIDI útján gitárral vezérel.

Grencsó és Hajnóczy 2000 nyara óta játszik együtt duóban. Koncertről koncertre táguló, alakuló világuk arra a kettősségre épül, amit egyrészt természetes hangszereik, másrészt a szempler, mint bármit felidézni képes hangforrás tesznek lehetővé. Eközben a produkció megőrzi a bensőséges kamarazenélés jellegét.

Belépôdíj: 500 Ft

2003 április 18

Részletek

Dátum: 2003. 04. 18.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: