KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

PECEK LAKATOS KRISZTIÁN TRIÓ


“Young man with a big bass” – Pecek Lakatos Krisztián

Pecek Lakatos Krisztián (Budapest, 1989)  kilenc éves korában kezdett el bőgőzni. Klasszikus zenét a Tóth Aladár Zeneiskolában, később a Bartók Béla Konzervatóriumban tanult. A jazz-hez autodidakta módon közeledett. Mégis oly sikeresen és eredményesen, hogy 13-éves korában megnyerte a Magyar Rádió Jazz bőgő versenyét – ahol nem kisebb személyiség: John Patitucci volt a zsűri elnöke, a gálakoncerten duóban játszhatott vele. E győzelmének köszönheti, hogy kiadhatta első saját lemezét  is “Young man with a big bass” címmel. 2007-ben ifj. Szakcsi Lakatos Béla társaságában a világhírű dobossal, Ed Thigpen-el játszhatott együtt. 2012 januárjában, a Művészetek Palotájában Balázs Elemér és Balázs József társaságában ugyancsak két világhírű jazz muzsikussal, Nicholas Payton-nel és Tim Ries-szel zenélhetett. Ugyanebben az évben jelent meg első szólólemeze “In Memory of...” címmel – ezen saját szerzeményei hallhatók. Egy évvel később Szakcsi Lakatos Róbert társaságában a világhírű Gregory Hurchinson-nak lehetett partnere, mely együttműködés nem csak egy svájci koncertkörutat, de közös lemezt is eredményezett.
Szakcsi Lakatos Róbert olyan külföldi lemezeladási adatokkal büszkélkedhet, mint senki más kicsiny hazánkban. Japán lemezkiadója 2004 óta öt albumot jelentetett meg vele, amelyekből összesen több mint 30 ezer példány kelt el, nem véletlen tehát, hogy a zongorista rendszeresen turnézik a Távol-Keleten. Az itthon megjelent lemezei közül kiemelhető az Off Course együtessel és Erik Truffaz vendégszereplésével felvett album, valamint a Szakcsi Generation CD-je Jack DeJohnette és John Patitucci közreműködésével.
Lakatos Pecek András a közel 10 éve elhunyt Lakatos Pecek Géza dobos fiak, Krisztián unokatestvére. Sokoldalú, kiváló dobos. A 2002-ben a Magyar Rádióban rendezett, Maloschik Róbert által szervezett tehetségkutató versenyen a zsűri őt nevezte meg győztesnek. Nem sokkal később a magyar jazz egyik legismertebb és legszínesebb alakjának, Szakcsi Lakatos Béla New Gypsy Jazz zenekarának lett tagja. Ezen a zenekaron kívül is több felvételen hallható a játéka, például Gadó Gábor, Lakatos Tony lemezein is.
Szakcsi Lakatos Róbert – zongora
Pecek Lakatos András – dob
Pecek Lakatos Krisztián – bőgő
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft

2015 január 22

Részletek

Dátum: 2015. 01. 22.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: