KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

KOROM ATTILA

Korom Attila gitáros-énekes, zeneszerző, szövegíró, előadóművész. Nevéhez olyan zenekarok alapítása fűződik, mint a Cég, a Korom és Méz, Angyalszív, Korom Attila Zenekar és Group (KAG).
Szólókarrierje Tímár Péter MoziKlip című filmjében kezdődött. Legjelentősebb fellépései a Zeneakadémián, Budapest Sportcsarnokban, a Fonó Budai Zeneházban és a Müpában voltak. Dalszerzőként, illetve szövegíróként dolgozott Koncz Zsuzsa és Karácsony János lemezein. Presser egy interjúban „nemzedéke legtehetségesebb dalszerzőjeként” emelte ki. Zenéjében ötvözödnek a városi folk és a népzenei elemek, melyek utazásai során bővültek az adott tájak stílusjegyeivel. Igy a magyar népzenei gyökereken kivül fellelhetök balkáni és mediterrán elemek. Sokan a szövegeit tartják a legfontosabbnak. Bereményi Géza inspirációja mellett kedvenc költöi voltak rà nagy hatàssal. Ady, Jozsef Attila, Weöres Sàndor, Pilinszky János, Nagy László müveit zenésitette meg. Kortàrs költöink közül Tóth Krisztina, Lackfi János és Garai Péter müveihez irt zenét. Azonban legalàbb ilyen fontos sajàt szövegi vilàga, mely több évtizede önàllo Korom stílusjegyeket mutat.
 Akik lemaradtak a Tilos az A , Fonó, Gödör és a lakáskoncertek élményeiről, megmártózhatnak ezek hangulataiban is, mert a Nyitott Mühelybeli koncerten 30 év dalaiból hallhatunk vàlogatàst.
Jó kis kormos estének nézünk elébe!
Belépődíj: 900, diák: 600 Ft (Önkéntes jegyszedő: Peti)

2015 április 09

Részletek

Dátum: 2015. 04. 09.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: