KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

JUHÁSZ TOMI: VAKLÁRMA
– vendég: KOSZTÁNDI ORSOLYA –

ÉJJEL – NAPPAL – BELSŐ
Juhász Tamás gitáros, énekes, dalszerző 2015-ben kezdi szólóprojektjét a már sok éve működő zenekara, a Davies Korner mellett. Muzsikájában egyaránt találhatunk beat, újhullámos, alternatív és népzenei motívumokat. (Ihletői is ezen stílusok képviselői: The Beatles, KFT, Hiperkarma, Kispál és a Borz, Ben Howard, First Aid
Szövegeiben azokról a problémákról beszél, melyekkel ő és generációja ma Magyarországon szembesül, legyen az akár a szerelem, az útkeresés, vagy az elfogadás. Ez utóbbiról már csak vaksága révén is igen sok tapasztalata van. 2015 májusától rendszeresen koncertezik.
Önálló lemeze még nem jelent meg, de demói és stúdiófelvételei online hozzáférhetőek.
LINKEK
https://www.facebook.com/JuhaszTomiVaklarma
http://www.juhasztomi.bandcamp.com/

Kosztándi Orsolya életében a zene és a képzőművészet mindig is kéz a kézben járt, gyerekkorától fogva tanult rajzolni és gitározni egyaránt. Jelenleg grafiusnak tanul a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola művészeti karán, de munkáiban sokszor tesz kísérletet a zene ábrázolására, illetve a különböző társművészeti ágak összekapcsolására. Pár éve elsősorban saját örömére kezdett el zenét szerezni kedvenc Weöres Sándor verseihez, majd a pozitív fogadtatás hatására más költők műveit is feldolgozta.Úgy gondolja, hogy minden versnek van egy „második élete”, ami megzenésítése által bontakozik ki valódi teljességében, így téve a verset még érthetőbbé, még élvezhetőbbé. Továbbá minden vers magában hordozza saját dallamát, egyedi hangkészletét, amit ha elég érzékenyek vagyunk, képesek vagyunk meghallani, és megosztani másokkal. És hogy milyen átalakuláson megy keresztül Weöres Sándor, Ady Endre, vagy Pilinszky János verse ennek hatására? Az est folyamán kiderül.
https://www.youtube.com/watch?v=0ANBPthx868
A belépés díjtalan.

2015 szeptember 03

Részletek

Dátum: 2015. 09. 03.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: