KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

GYÉMÁNT BÁLINT – JUHÁSZ GÁBOR DUÓ

Juhász Gábor 1968-ban született, Pécsett járt általános iskolába és gimnáziumba, ott nőtt fel a bátyjával együtt, aki a szüleihez hasonlóan mérnök lett. Édesanyja észt, ez a tény, hogy Juhász Gábor félig észt, illetve az, hogy vidéki volt, a saját bevallása szerint egyre fontosabb a számára. 1988 óta él Budapesten, akkortól tanult a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola dzsessz tanszakán, Babos Gyula növendékeként; majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Sok mindenkivel zenélt két évtized alatt, de egy ideje a saját útját járja, a saját gondolatait, érzelmeit szeretné zenében visszaadni. Tanít és koncerteket ad, a lemezeket tartja a legmaradandóbb alkotásainak. 2002-ben Juhász Gábor nyerte a Gramofon két nagydíja közül a Gramofon Jazz Díjat, 2009-ben pedig AEGON társdíjas lett harmadik szerzői lemezének megjelenésével szinte egyidőben.
Gyémánt Bálint 1983-ban született, először klasszikus zenét tanult, de érdeklődött a jazz iránt is, ezért megkereste a Postás Zeneiskolában Juhász Gábort, akinek két évig volt a növendéke. Az érettségi után a Kőbányai Zenei Stúdió két éve következett, majd 2004-ben fölvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) jazz tanszékére. 2007 szeptemberében ösztöndíjat nyert az oslói Norwegian Academy of Music intézményébe, a Norvég Zeneakadémia első magyar hallgatójaként. 2008-ban szerezte meg diplomáját a Liszt Akadémián. Azóta hazai és nemzetközi koncertek, fesztiválok, klubok aktív, rendszeres fellépője, és olyan hazai kiválóságok hívják vendégükként, mint Harcsa Veronika, vagy a Transform Quintet.
A Budapest című közös lemezükön szerepel mindkét gitáros egy-egy Budapesten keletkezett jelentős kompozíciója (New Folder, Hope), valamint több, a város egy-egy jellegzetes részét (Városliget, Dorottya utca) megidéző új szám. Továbbá két témába vágó Cseh Tamás- átdolgozás (Budapest, Születtem Magyarországon), és Budapest-ihlette improvizációk is helyett kaptak a lemezen.
A program a Summa Artium támogatásával jött létre.
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Peti)

2014 február 20

Részletek

Dátum: 2014. 02. 20.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: