KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

ASZTALI ZENÉK
– Kovács Gáborján, Kuti Judit, Császár Róbert

A kelta mitológiával rokon ószirmi mesevilág és zenéi szólalnak meg magyar nyelven 10 évestől 100 éves korig. Zene- és mesehallgatás közben lehet halkan duruzsolni, ételeket, italokat fogyasztani, sőt, ahogy régen a fonókban, kukoricafosztókban tették mesélés közben, lehet szőni, fonni, kötni, horgolni, kukoricát fosztani és egyéb halk és hasznos tevékenységet végezni.
Április 7-én, pénteken 19 órától a Nyitott Műhelyben mesélünk az ószirmi mesék közül olyanokat, amelyek Tücsökről, a vándorzenészről szólnak. Megtudhatjátok belőlük, hogyan tanulta meg a kőfaragást a Főfőkőfaragótól, a jégrefestést a Jégrefestőtől és a bogyógyűjtést a Bogyógyűjtő Öregasszonytól az Álomrabandzsítószeműböhömödvetöpörödöttmagadfajtalegényke, és hogy ezen varzstudományok segítségével miként lett egy nyöszörgő tücsökből az örök életű Tücsök. Járunk Városhelyen, a Szél-nélküli-erdőben, Sziromság és Ószirmi határán a soha el nem készülő házban, és kiderül, mint szü-lett Fulavolialogondulang király, a Bennzengő csontfa karján-ágán Tücsök hangszere, a tollvonó. Akit érdekel mindez mesében és zenében, tartson velünk!

Egy Erdélyben a 17. században született titokzatos kódex ma is frissen
szóló meséit hallhatjátok.
AzÁlomrabandzsítószemű-böhömödve-töpörödött-magadfajta-legénykéről, Tücsökről, a vándorzenészről, Méhéről, a szerelmes virágvándorról, Koldáról, a Téli sark úrnőjéről, Hexerich von Kelchblattról (a szirmok vidéki varázslóról). Egy különös, szinte posztmodern a képekben megírt világról: “a Szópusztáról, Városhelyről, a Szél-nélküli-erdőről, a Fű hegyének szigetéről, Sziromságról és Ószirmiről, a kettő között álló soha el nem készülő házról, a házban álló lassan körbeforgó lapú asztalról, és mindehhez madárrajzokba rejtett dallamok szólnak:A Rigmadár balladája, a Hegyek csontján avarhalom, a Csodafényt tajtékzó paripa, a Tavaszi eső mosdat engem, az Álmoldhossz elillő sutár pamaszfiű (és még sokan mások).”
További alkalmak ugyanitt:
május 5. péntek

Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2017 április 07

Részletek

Dátum: 2017. 04. 07.
Időpont: 18:32 - 20:32

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: