KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

KOVÁCS LINDA – BÖGÖTHY ÁDÁM DUÓ

Két hangszer összepárosítása elegendő lehet egy önálló s teljes hangkép kialakításához. Az ének és nagybőgő kettőse első hangzásra talán szokatlannak tűnhet, hiszen a duó formáció zenei műfajtól függetlenül egyike a legmerészebb alkotási formának, ebben a felállásban pedig unikumnak számít. A páros zenéjében az akusztikus hangzás a tradíciók iránti tiszteletet sugallja, míg az elektronika megjelenése egyfajta reakció a jelen kor hatásaira. E két szemlélet összegyúrásának eredményeképpen valóban komplex és változatos zenei anyag szólal meg, melynek gerincét főként saját kompozíciók alkotják. Minimál ambient vagy lüktető groove egy kórusnyi énekkel megspékelve. Felmerül a kérdés: két fecske nem csinál nyarat, vagy mégis…?


Kovács Linda igazi útkereső muzsikus, aki megtalálta saját hangját a jazzben. Az általa fémjelzett produkciók egyik fő ismérve a komprumisszummentes önkifejezés, amely valódi képet ad az énekes belső világáról s zenéhez fűződő viszonyáról. Egyedi hangja és gondolkodásmódja a hazai kortárs jazz nagyjai közé emeli. Főként saját szerzeményeket tartalmazó lemeze 2009-ben jelent meg „Teach me Silence” címmel, amely a kritikák szerint az elmúlt időszak talán legegyénibb jazz produkciója. Pályája során tagja volt az Egy Kiss Erzsi Zene, a Panchan ès az Equinox együtteseknek. A közös munkát több lemezmegjelenés, ill. külföldi vendég- és fesztiválszereplés követte. Közreműködőként részt vett a Budapest Jazz Orchretra, a Modern Art Orchestra, Szalóki Ági, Both Miklós ill. Rutkai Bori produkcióiban. Több hazai jazzverseny dobogós helyezettje. Kreativitása a zeneszerzésben is megnyilvánul, s a verseny eredmények mellett 2016 májusában egy önálló szerzői est keretében is bemutatkozott, mint zeneszerző-hangszerelő. Az énekes darabjait a Budapest Jazz Orchestra szólaltatta meg. Jazz-ének oktatóként is jegyzik a nevét, többek között az évek óta működő bodajki és sepsiszentgyörgyi jazztáborok ének tanára.
www.kovacslinda.com
Bögöthy Ádám a fiatal generáció egyik legfoglalkoztatottabb muzsikusa. Névjegyét mint nagybőgős véste be a hazai jazz-életbe, de zenei elhivatottságának eredményeként a bőgő mellett jazz- gitár szakon is lediplomázott. A műfajok iránti nyitottság és zenei alázat éppúgy jellemző rá, mint az alapos, részletgazdag munka. Ennek köszönhetően számos zenekarban megfordult, népzenétől kezdve a popzenén át a kísérletezőbb jellegű produkciókig, azonban fő irányzatként a jazz megannyi válfaja jellemzi munkáját. Állandó tagja a Karosi Júlia Quartetnek és a Vörös Janka e-serious-nek, melyekkel lemezt is készített, s mint társszerző is jegyzi a nevét. Közreműködőként gyakorta vendégeskedik a Modern Art Orchestra, a Budapest Jazz Orchestra, Palya Bea, ill. Kozma Orsi formációiban. Alkotó muzsikus, aki a hangszeres játék mellett nagy hangsúlyt fektet dalszerzésre és zeneszerzésre is, ennek eredményeképpen számos reklám – és filmzene fűződik nevéhez. Tanítással is foglalkozik, többek között a nagy hagyománnyal bíró sepsiszentgyörgyi jazz és improvizációs tábor tanára.
Bögöthy Ádám
A koncert a NKA Hangfoglaló programjának támogatásával jött létre.

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2018 február 03

Részletek

Dátum: 2018. 02. 03.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: