KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

ÁGOSTON BÉLA – BENKŐ RÓBERT – BÁGYI BALÁZS TRIÓ

Ágoston Béla a hazai jazz, világzenei és underground rockélet különös figurája. Ahogy magát nevezi: zeneközelítő. Abszolút nem nyomulós alkat, szerénysége talán csak tehetségével vetekszik. Szaxofonon, basszusklarinéton, gitáron és szájharmonikán játszik, hozzá, ha kell, énekel. A legfontosabb formációk, melyben majd két évtizedes pályafutása alatt közreműködött: Mecseki Free, Kispál és a Borz, Dél-Alföldi Szaxofonegyüttes, Vízöntő, Kampec Doroles. Meg hát ott vannak a saját zenekarok, az Ágoston Kvartett, az Agostones és a mostanság oly népszerű Zuboly.
Benkő Róbert talán az egyetlen olyan nagybőgős Magyarországon, aki pályája kezdete óta ragaszkodik a legérzékenyebb és legprogresszívabb improvizatív zenei irányzatokhoz. Éveken át a Dresch Quartet kvartett tagja volt, jelenleg állandó tagja Grencsó István, valamint Szőke Szabolcs zenekarainak, de partnerei közé tartoznak a hazai és nemzetközi zenei élet olyan kiválóságai is, mint Gadó Gábor, Binder Károly, Szelevényi Ákos, a Dél-Alföldi Szaxofonegyüttes tagjai, Márkos Albert vagy Grandpierre Attila. Fontos számára a helyi kultúrához való kötődés; mindez persze az improvizáció – mint legmagasabb szintű zenei tevékenység – által megvalósítandó módon.
Bágyi Balázs jazzdobos, zeneszerző, zenekarvezető 1973-ban Pécsett született. 1998-ban kitüntetéses diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszakán. Alkotótevékenysége a színházi zenék, mainstream jazz és világzene mellett – több neves amerikai zenésszel együttműködve – az avantgard jazz területére is kiterjed.”
(by: http://12.kerulet.ittlakunk.hu/programok/130121/agoston-benko-bagyi-trio-jazz-koncert )
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2013 december 15

Részletek

Dátum: 2013. 12. 15.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: