KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

DRESCH MIHÁLY – LUKÁCS MIKLÓS DUÓ

A hazai etnojazz és folk két kimagasló egyéniségének duója. Külön-külön is elképesztő tudás és invenció jellemzi őket. Zenei kapcsolatuk 10 évvel ezelőtt a Dresch Quartettben kezdődött. Duó-formációban 2010-ben adták első koncertjüket a Fonóban. Játékuk különleges művészi-emberi összhangja, sokszínűsége és az elmúlt 2-2 és fél év során számos koncerten csiszolódott zenei anyag, melynek lenyomata lemezen is megjelent (Dresch Mihály – Lukács Miklós: Labirintus, Hangvető, 2013).
Azt kapjuk tőlük, amit megszoktunk, végtelen zenei gazdagságot, hamisítatalan magas művészetet. A Labirintus című CD-n saját kompozíciók és feldolgozások egyaránt megtalálhatók. A zenei anyag egy része olyan Dresch kompozíciókat is tartalmaz amit a Dresch Quartet már nem játszik, a duó viszont továbbgondolt. A lemezen két Lukács szerzemény szerepel, az Esteledő és a címadó Labirintus.  A muzsikát a cimbalom és a fúvós hangszerek (szaxofon, fuhun, furulya) összhangja határozza meg.
“A muzsikálás nyitott és szabad, duó-formációban pedig főleg; egészen tág világokat teremthetünk meg. A stílus nem zárt, hanem azok a zenei anyagok, zenei szövetek lettek fontosak benne, amik számunkra sokat jelentenek és a régi tradíciókból fakadnak.” – vallják a művészek.
Dresch Mihály – szaxofon, fuhun, furulya
Lukács Miklós – cimbalom
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Peti)

Napi menü:
Joghurtos eperleves

„Gellért” sertés filé, párolt rizs
/Napi levesünk húslevesre, főételünk rántott sajtra cserélhető./

2014 június 05

Részletek

Dátum: 2014. 06. 05.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: