KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

PALOTAI CSABA (F) – SÁRVÁRI KOVÁCS ZSOLT (H) DUÓ

A külföldön élő és alkotó remek gitáros, Palotai Csaba csak ritkán van Budapesten. Ezen ritka alkalmak egyike ez most, amikor Sárvári Kovács Zsolt dobossal duóban improvizálnak.

Palotai Csaba 1972-ben született Budapesten. Három évig a Liszt Ferenc Zenemuvészeti Egyetem Jazz Tanszakának hallgatója volt, majd a párizsi Konzervatórium növendékeként diplomázott. Mesterei: Horányi Sándor, Babos Gyula, Gadó Gábor, majd J-F. Jenny Clark, Riccardo Del Fra és François Jeanneau. Magyarországon az Egon Bondy kvartettel és Koszegi Imre együttesével, Franciaországban pedig az Orchestre National de Jazz és a Rural Swing Couartette zenekarokban, valamint François Jeanneau, Christophe Monniot és Matthieu Donarier oldalán muzsikált. A Phénix zenés-színházi vándortársulattal bejárta Franciaországot. 2001-ben felkérésre filmzenét komponált egy francia rövidfilmhez. Zenekarvezetoként Laurent Madiot énekessel dolgozik. Saját zenekara, a Grupa Palotai a párizsi Konzervatórium kávézójában alakult meg 1999-ben, és azóta trió, kvartett vagy kvintett formában működik.

https://myspace.com/grupapalotai

Sárvári Kovács Zsolt első mesterei Baló István és Geröly Tamás voltak.A Jazz tanszék elvégzése után tagja volt a Nigun zenekarnak, játszott Burány Béla triójában, a Dél-Alföldi Szaxofonzenekarban, Ágoston Béla és Grencsó István projektjeiben, valamint a Kovács Linda Quartetben. Eddigi leghosszabb zenei együttműködése a Borbély Mihály vezette Quartet B zenekarral (1997-2004) volt. Váczi Dániel triójának 1998 óta a tagja. Zenei világát meghatározza a népzenék szeretete és a modern klasszikus zene hatása (Bartók, Debussy, Sztravinszkij), de játékát erősen befolyásolta a new yorki avantgarde jazz is.
http://www.sarvarikovacszsolt.com/

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Peti)

2013 október 31

Részletek

Dátum: 2013. 10. 31.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: