KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

– közreműködik ÁBRAHÁM JUDIT és ifj. CSOÓRI SÁNDOR –

Lassan hagyománnyá válik, hogy Dresch Mihályt ne csak mint jazz-zenészt, de a magyar népzene hiteles közvetítőjeként is bemutassuk időről időre. Azért izgalmas ez számunkra, mert munkásságában ez az alapréteg folyamatosan jelen van, azzal együtt, hogy a végeredmény mindig is a jazz volt, akár a Dresch Quartet muzsikáját tekintjük, akár azon produkciókat, ahol vendégzenészként szerepelt. Igazi jazz-értők vagy népzenészek biztosan kihallják a népzenét játszó Dresch játékából a vérbeli jazzmuzsikust is – de úgy gondolom, talán nem ez a legfontosabb. Egyik legjelesebb zenészünkről teljesebb képet valószínűleg úgy nyerhetünk, ha megismerkedünk zenei megnyilvánulásai minden színével, árnyalatával.

Ábrahám Judit leginkább a magyar népzene és néptánc területéről ismert. Erdélyben született 1994 óta él Magyarországon. A magyar népzene, néptánc mellett dél-indiai klasszikus (karnatikus) zenét tanult valamint dél-indiai klasszikus táncot (Bharathanatyam). 2009 óta jár rendszeresen Indiába, ahol zenész-táncos ismereteit fejleszti, valamint népzenét, néptáncot gyűjt Radzsasztáni langa és kálbélia falvakban. Langa zenészekkel közösen, mint radzsasztáni táncos lép fel Indiában, Magyarországon, és nyugateurópai országokban.

Ifj. Csoóri Sándor brácsán, tamburán és kobzán játszik. Nagyapja id. Csoóri Sándor a neves költő, míg édesapja Csoóri Sándor hosszú évekig volt meghatározó alakja a világhírű Muzsikás együttesnek Éri Péter-rel, Éri Márton édesapjával együtt. Mártonnal alapító tagjai a Buda Folk Bandnek, amely az utóbbi években a magyar zenei élet meghatározó formációjává vált.

Dresch Mihály – furulya, szaxofon
ifj. Csoóri Sanyika – brácsa
Ábrahám Judit – gardony, ének

Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2013 április 06

Részletek

Dátum: 2013. 04. 06.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: