KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

“Akár a női kiabálás, vagy mint amikor összetörik egy pohár, vagy átgyalogolsz egy híd alatt.” David Yengibarjan
TALÁN TANGÓ

– TÓTH EVELIN és DAVID YENGIBARJAN estje –

A Hadikban

A Hadik Irodalmi Szalon Díva napján hozta őket össze a sors és Juhász Anna keze, aki mint éneksnő dívát megkérte Evelint, hogy válasszon maga mellé egy zenészt és fessék meg az estet és a többi Dívát éteri muzsikaszóval (Hámori Gabriella, Karafiáth Orsolya, Gordon Eszter, Verebics Katalin). A első találkozás, bár csak három dal erejéig, de végzetes és katartikus volt. Sorsuk megpecsételődött, ahonnan egyenes út vezetett a Fonóban megrendezésre kerülő koncerthez egész estét és lelket betöltő zenével. Két végtelenül és végletesen szenvedélyes művész véletlenszerű találkozása. De egymásból nem az ősrobbanást, hanem az ihletet váltja ki.

Tóth Evelin világéletében saját, önálló útját járta. A zenével-színházzal gyerekkora óta intenzíven foglalkozó énekesnő klasszikus zenei tanulmányait követően rendkívül sokoldalú technikai képzésben vett részt: az indiai énektechnikát épp úgy tanulmányozta, mint az afrikai vagy szefárd stílusokat, és így alakította ki sajátos, egyedi technikáját, amit leginkább a test egyfajta hangszerként való, szabad improvizatív használata jellemez.
Tradicionális szefárd, magyar, népzene, elektronikus kompozíciók, dzsessz egyaránt megtalálható repertoárján. Sokoldalúságát jól jellemzi az elmúlt 3 évben megjelent 3 szólólemeze.

www.evelintoth.com
Az örmény származású David Yengibarjan 1976-ban született Jerevánban, zenész családban nőtt fel, kilencévesen lett a jereváni Zeneiskola növendéke, tízévesen kezdett el tangóharmonikázni. 1995-től Magyarországon folytatta zenei tanulmányait, ahol mára az egyik legkeresettebb fiatal jazz- és világzenei előadóvá és zeneszerzővé vált. Népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, az argentín tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.

www.davidyengibarjan.hu/

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2013 január 19

Részletek

Dátum: 2013. 01. 19.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: