KONCERT A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT A KISTEREMBEN

ASZTALI ZENÉK
– Kovács Gáborján, Kuti Judit, Császár Róbert

A kelta mitológiával rokon ószirmi mesevilág és zenéi szólalnak meg magyar nyelven 10 évestől 100 éves korig. Zene- és mesehallgatás közben lehet halkan duruzsolni, ételeket, italokat fogyasztani, sőt, ahogy régen a fonókban, kukoricafosztókban tették mesélés közben, lehet szőni, fonni, kötni, horgolni, kukoricát fosztani és egyéb halk és hasznos tevékenységet végezni.
Itt a két hetente visszatérő alkalom!!! Ismét ószirmi mesék és zenék szólnak a Nyitott Műhelyben március 24-én 19 órától!!! Most a Más Vár történetét hallhatjátok, ami a mostani mitológiai időben már négy bezárkózott várat jelent, de valaha egyek voltak, avagy Hogyan szakították szét a Miből lett összenőtt ikreket, a Fumalor játékost és az Átabota táncost?, Mit rejt a bölcs Kandmant király három lányára örökített ládája?, Hogyan tépték foltokká az említett Háromlányok a szülővárosukat?, és Miként boldogultak elhangollant hangszereikkel a Szópuszta szélére szorult letelepülések?. Hallunk egy kérőről is, aki nem kap, ezért megalapítja a város negyedik, odatoldalékolt arcát. A történethez fáradhatatlanul szólnak az ószirmi dallamok, némelykor magvas szövegekkel. Hozzád beszélünk. Miért hagynád ki?!

Egy Erdélyben a 17. században született titokzatos kódex ma is frissen
szóló meséit hallhatjátok.
AzÁlomrabandzsítószemű-böhömödve-töpörödött-magadfajta-legénykéről, Tücsökről, a vándorzenészről, Méhéről, a szerelmes virágvándorról, Koldáról, a Téli sark úrnőjéről, Hexerich von Kelchblattról (a szirmok vidéki varázslóról). Egy különös, szinte posztmodern a képekben megírt világról: “a Szópusztáról, Városhelyről, a Szél-nélküli-erdőről, a Fű hegyének szigetéről, Sziromságról és Ószirmiről, a kettő között álló soha el nem készülő házról, a házban álló lassan körbeforgó lapú asztalról, és mindehhez madárrajzokba rejtett dallamok szólnak:A Rigmadár balladája, a Hegyek csontján avarhalom, a Csodafényt tajtékzó paripa, a Tavaszi eső mosdat engem, az Álmoldhossz elillő sutár pamaszfiű (és még sokan mások).”
További alkalmak ugyanitt:
április 7. péntek
április 21. péntek

Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2017 március 24

Részletek

Dátum: 2017. 03. 24.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: