KONCERT // GLISSONIC TRIÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT // GLISSONIC TRIÓ

VÁCZI DÁNIEL GLISSONIC TRIÓ

Mi történik, ha a tárogatóval keresztezünk egy hegedűt? Megszületik a Glissonic hangszercsalád első tagja, a Glissotar. Az atlantai Guthman Musical Instrument Competition 2022-es fődíját és közönségdíját is elnyert különleges instrumentum Váczi Dániel találmánya, amelyet Terebessy Tóbiás formatervezővel közösen fejlesztettek ki. A Glissonic hangszercsalád fő újdonsága, hogy hanglyukak helyett a hangszertesten végighúzódó hosszanti rés és az ezt lefedő mágneses szalag szolgál a hangmagasság szabályozására, így – mint egy hegedűhúron – hosszú glissandókat, tremolókat és mikrotonális hangokat is lehet játszani, illetve a hangszer szokatlan, különleges effektusok megszólaltatására is alkalmassá válik.
Váczi Dániel az új hangszerben rejlő lehetőségeket aknázza ki triójával. Ebben partnere a hazai free és experimentális jazzszíntér két oszlopos tagja, Pozsár Máté, akivel a Decolonize Your Mind Society-ben is együtt játszanak, valamint Sárvári Kovács Zsolt, akivel Dániel már huszonöt éve zenél különféle formációkban.
A koncerten a trió a 2021-ben megjelent Rebus című lemez anyagából, valamint a hamarosan megjelenő második albumuk darabjai közül válogatnak. Zenei feladvány Leonardótól, ritmus-haikuk, aperiodikus zenei csempézés és laza groove-ok, sok improvizációval.
https://danielvaczi.hu/
https://glissonic.com/
Váczi Dániel – glissotar (glissonic tárogató), szaxofon
Pozsár Máté – zongora, analóg szintetizátor, Fender Rhodes
Sárvári Kovács Zsolt – dob
Belépődíj:

2024 január 31

Részletek

Dátum: január 31.
Időpont: 20:00 - 23:00