KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

 

A MAGVETŐ KÖNYVKIADÓ es a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

SZÁLINGER BALÁZS: M1/M7 című verseskötete

 

– laudációt mond és a szerzővel beszélget Reményi József Tamás kritikus –


Szálinger Balázs harmadik verseskönyvének különös címe van: M1/M7. Az elmúlt hét évben született költeményeiből válogatott kötetben a magánélet és a közköltészet versautópályái futnak össze. Korábbi versesköteteiből és kisepikai műveiből ismert formatudása ebben a kötetben is megcsillan, de a humort és a játékosságot egy más hangvétel váltja föl, a hétköznapok sokszínűségéé. Az M1/M7-ben olvasható költemények a nagybetűs Élet versei.

Szálinger Balázs 1978-ban született Keszthelyen. 2001-ben szerzett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem művelődésszervező szakán. 1999-ben jelent meg első verseskötete, Kievezni a vajból címmel. Szálinger Balázs pályája elejétől törekszik a verstörténeti hagyományok megőrzésére, sőt megújítására, különösen a verses epika területén. Első ilyen műfajú könyve vígeposz volt: a Zalai Passió (2000). Ezzel a humorral átszőtt kötettel a szerző a Bródy Sándor-díjat és a Magyar Rádió Petőfi-díját is elnyerte. Majd következett az istenek és emberek harcáról szóló eposz, A sík (2005), egy monumentális történelmi látomás, amely többek közt Vörösmarty Mihály A Rom és Madách Imre Az ember tragédiája című alkotásaival mutat rokonságot. A százegyedik év a szerző új verses regénye, amely 2007-ben játszódik Budapest egyik kerületében, de történései megeshetnének bárhol Magyarországon. A Magvető gondozásában 2008-ban megjelent kötet tartalmazza a Zalai Passiót, A síkot valamint – a címadó – A százegyedik évet.

2008-ban Szálinger Kalevala című drámáját, a Nyílt Fórum jutalmazta Vilmos-díjjal, valamint elnyerte az ígéretes pályakezdő drámaíróknak járó Szép Ernő-jutalmat is.

Bővebben: www.magveto.hu

A belépés díjtalan.

2009 november 04

Részletek

Dátum: 2009. 11. 04.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: