KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

PSZICHEDELIKUMOK SZEREPE AZ ELLENKULTÚRÁBAN
– a Károli Gáspár Református Egyetem, a  L’Harmattan Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent Szummer Csaba: Pszichedelikumok és spiritualitás című kötete

Szummer Csaba új kultúrtörténeti kötete a “Pszichedelikumok és spiritualitás” címet viseli, a L’Harmattan Kiadó KRE-könyvek sorozatában jelent meg. Szummer meggyőzően érvel amellett, hogy a pszichedelikumoknak központi szerepe volt az ellenkultúrában.

“A pszichedelikus módosult tudatállapot kivételes furcsaságnak tűnhet, valójában azonban olyan lehetőség a tapasztalás tanulmányozására, amivel a tudat kulisszatitkait fürkészheti ki a fenomenológia, a jelenkor talán legjelentősebb filozófiai módszere.”

Ez talán a kötet tézisének is tekinthető. A szerző közérthetően és gazdag irodalommal mutatja be, hogy milyen fenomenológiai, episztemológiai és ontológiai kérdéseket vetnek fel a pszichedelikumok és a pszichedelikus élmények.

A szerző vitapartnere Tillmann József, filozófus, a MOME tanára

Szummer Csaba (Sátoraljaújhely, 1956) pszichológus. 1983-ban, a mai Corvinus Egyetemen végzett okleveles közgazdászként. 1984-ben szociológiából  dr.univ, 1989-ben az ELTE pszichológia szakán MA-fokozatot szerzett. Doktori disszertációját 1993-ban védte meg: Freud nyelvjátéka (A pszichoanalízis, mint hermeneutika és narráció). 2005-ben elvégezte a Semmelweis Egyetem egészségügyi menedzserképzési programját.

A belépés díjtalan

2015 június 22

Részletek

Dátum: 2015. 06. 22.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: