KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Napkút Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

VÖLGYI LAJOS: FEKETEKÖNYV /Naplók, betoldásokkal/ című kötete
– közreműködik: Éry Balázs zongorán –

Az úgy volt, hogy 14-én hazafelé menet, közel voltunk már a sztrádához, suhant alattunk a 67-es, mikor feleségemet („a nő, akivel élek…”) hívja a nővére, a sógornőm (egyszer befűzte nekem azt az oktatófilmet, miszerint egyedül ő az én sógornőm, a feleségem lánytestvéreként, ezen az ágon, és nem a sógornőm a feleségem fiútestvérének a felesége; de akkor ő kim? kim bézinger?), s néhány felkészítő semmi mondat után előrukkol, tulajdonképpen azért hívott minket, mert fent van a neten, aztán bekapcsolta gyorsan a tévét és ott is írja a teletext, hogy meghalt az Esterházy.
Nem kezdtünk el zokogni, csak olyan csöndes és tartós és masszív, keserű és kedvetlen szomorúság ült meg minket, amelyről érzed már az elején, hogy nagyon so­káig veled fog maradni. (Így is lett.)

——

22:39

Na, ez az, amit nem gondoltam volna. Végtelen lenyugvás van most. Pedig – utólag visszanézve – 18:38-kor jött a hívás: meghalt.
(Meghalt a faterom.)

Egy filmet, az Altatódalt nézzük.
A legutolsó altatódal az a haltatódal?
Szaxofonozz, majd.


Völgyi Lajos (Kaposvár, 1954), 1975 óta él Siófokon, 2002 óta a város képviselő-testületének tagja. Közgazdászként végzett, 1989 óta társas vállalkozások vezetőjeként és résztulajdonosaként dolgozik, továbbá megyei és országos szakmai szervezetekben (Kereskedelmi- és Iparkamara, Közúti Fuvarozók Egyesülete) lát el társadalmi funkciókat. Ezen tevékenységek mellett prózaírással is foglalkozik, több országos folyóiratban jelentek meg írásai. Első novelláskötete 2015-ben került az olvasók elé.
A belépés díjtalan.

2018 június 08

Részletek

Dátum: 2018. 06. 08.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: