KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A NapKút Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

NAGY LEA: LÉGÖRVÉNY című kötete
–  a szerzővel beszélget: Petőcz András, performanszot előad és verseit felolvassa: Nagy Lea –

“Álmomban távolról beszél hozzám egy lány, nem ismerem, leveszem a magány ellen feltett utolsó lemezt, elhallgat ő is, s én hallgatom, ahogy hallgat velem, könnyei némán folynak végig az arcán, a baba halott, mondja, cigarettát tesz a szájába, és melankóliába ütközik.” (Zalán Tibor Nagy Lea verseiről)
“Ez a kötet, Nagy Lea kötete, kétségtelenül idézi a költőelőd József Attilát, elsősorban abban, hogy szóteremtő képességgel, sajátos nyelvi leleményekkel lepi meg az olvasót, de még inkább idézi – szavaiban is! – Arthur Rimbaud-t, a kamaszköltőt, akinek szabadságvágya és “vadsága” éppen a költészetében tudott kiteljesedni.” (Petőcz András utószavából)



Nagy Lea tizennyolc éves első kötetes költőnő. Légörvény című kötete a Napkút Kiadónál jelent meg 2018 áprilisában, melyet az NKA támogatott. Költészeti tevékenysége mellett képzőművészettel és tánccal foglalkozik. Úgy érzi, hogy ezen művészeti ágak ötvözik egymást, minden kapcsolódik mindenhez. Tizenöt éves korában fedezte fel a performansz, az installáció, illetve a fónikus költészet erejét. Ezen időszakában Ladik Katalin költőnő készítette fel Alice Csodaországban című performanszára; betekintést nyújtott a művészet ez irányú kifejezésmódjába. Két könyvbemutatója után mely a Petőfi Irodalmi Múzeumban, illetve az Írók Boltjában volt megtekinthető – szeretné még inkább kifejezni könyvének bemutatását színészi rájátszással, ily módon is bemutatni Légörvény c. kötetét.
A belépés díjtalan.

2018 szeptember 15

Részletek

Dátum: 2018. 09. 15.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: