KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

Az Athenaeum Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

GÉCZI JÁNOS – CSÁNYI VILMOS: ŐSZI KÉK
ÉLET, TÖRTÉNET, KONSTRUKCIÓ
című kötete
– a szerzőkkel Elek László beszélget –

Mihez kezdenénk, ha holnaptól ezer évig élhetnénk? Hogyan ad értelmet az ember saját pillanatnyi létének a földi élet végtelen folyamatában? Értelmezhető-e evolúciós szempontból a kultúra és a morál? Hogyan okoz tragédiát a legjobb emberi szándék is? Miért vágyakozunk mindig máshová, és miért keressük a kapcsolatot földön kívüli fajokkal, ha még a delfinekkel sem tudtunk egy jót beszélgetni?
Csányi Vilmos etológus és Géczi János író párbeszéde nem mindennapi intellektuális utazásra csalja el az olvasót. Két Homo sapiens próbál átlépni az emberi megismerés korlátain. Két barát beszélget életről és halálról, alkotásról és kudarcról, apaságról és önmagunk becsapásáról. Arról, ami fontos, és arról, amit sohasem érthetünk meg.
“Mindig utálom, amikor az életemről kérdeznek” – mondja az interjú alanya. A kérdésekre adott válaszok azonban lépésről lépésre nemcsak a tudós elfogulatlan ítéleteit, de egy kivételes ember kivételes életének személyes fordulópontjait és meghatározó felismeréseit is felfedik az olvasó előtt.

Csányi Vilmos (Budapest, 1935) Széchenyi-díjas magyar biológus, biokémikus, etológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Magyar Tudomány főszerkesztője. Kutatási területe az állati és emberi viselkedés, valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései. Tudományterjesztési és szépirodalmi munkássága is jelentős.
Géczi János (Monostorpályi, 1954) József Attila-díjas író és képzőművész. A szegedi József Attila Tudományegyetem biológus szakán diplomázott 1977-ben. 2004-től a veszprémi Pannon Egyetem Bölcsészettudományi Kar Antropológia és Etika Tanszékének tanszékvezető docense. Mintegy harminc szépirodalmi kötete jelent meg.
A belépés díjtalan, de támogatást elfogadunk.

2019 április 19

Részletek

Kedzés: 2019. 04. 19. – 18:00
Vége: 2019. 04. 20. – 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: