KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Naphegy Kiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent
TAMÁS ZSUZSA (író) és RADNÓTI BLANKA (illusztrátor): MACSKAKIRÁLYLÁNY című kötete

– az alkotókkal Bán Magda beszélget –

„Ki hallott már olyat, hogy egy királyfinak atyja mamusza dönti el a sorsát? Ráadásul ez a királyfi elvarázsolt királyfi, de nem ám úgy, ahogy az a mesékben szokott lenni! Ezt a királyfit belülről varázsolták el, nem csoda hát, hogy kicsit lassan fogja fel a körülötte lévő történéseket. Pedig nem buta – dehogy! nagyon is okos –, csak ki sem lát a szomorúságból. Egy viskóvá roggyant palotában azonban olyan csodálatos társaságra bukkan, hogy még a bánat íze is boldogsággá változik a szájában. Persze igazából csak azért, mert a társaságban ott van a Macskakirálylány is… Tamás Zsuzsa megindítóan szép szerelmi történetében a líra, a mese és a humor együtt oldják fel a rossz varázslatokat, hogy helyet adjanak a jónak. Mert ki hallott már olyat, hogy egy mesében nem a szerelem győzedelmeskedik?” /Boldizsár Ildikó ajánlása/

Radnóti Blanka és Tamás Zsuzsa

Tamás Zsuzsa (Budapesten, 1978) az ELTE magyar szakán végzett. Negyedéves egyetemistaként már magyartanárként dolgozott az alma materben (Berzsenyi Dániel Gimnázium). Rövid tanári pályafutását követően 2005-ben tudatosan az írás mellett döntött. Prózát, verset, kritikát, recenziót, ’helyszíni’ beszámolókat egyaránt publikál, emellett folyóirat-szerkesztőként ill. önálló kötetek szerkesztőjeként is ismert, irodalmi esteket, könyvbemutatókat szervez és vezet. Néhány év óta meséket is ír. Mára a magyar gyerekirodalmi szcéna meghatározó alakjává vált. A Macskakirálylány című mesekönyve ugyan az első gyerekeknek szóló, könyv formájában is megjelenő alkotása, de egészen biztosan nem az utolsó. A történet egyszerre épít a hagyományos népmesei toposzokra és a kortárs mesék modern dramaturgiai elemeire, humora nagyon friss, nyelvezete lírai, míves, mégis gyerekszemmel is könnyen olvasható. Figurái bájosak, szerethetőek valamint egyszerre realisták és mesébe illőek. A könyv különlegessége, hogy a prózai kerettörténetbe önállóan is kerek, remekül kidolgozott verses mesei betétek kerültek, szép egységet alkotva.
Zsuzsa pillanatnyilag egy gyermek, Zsófi boldog édesanyja.

Radnóti Blanka 2009-ben diplomázott a MOME-n, azóta főleg könyvek illusztrálásával foglalkozik. 2011 augusztusában Máray Mariannal közösen hozták létre saját stúdiójukat, a Mara Factoryt, ahol gyerekeknek terveznek ezer színű bútorokat és kiegészítőket. A Mara Factory kollekciójában a kézzel készített gyerekbútorokon túl képeskönyvek, színezők, poszterek, festmények és játékok is találhatók.

A belépés díjtalan.

2013 május 21

Részletek

Dátum: 2013. 05. 21.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: