KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Jelenkor Kiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatja, hogy megjelent

BORSIK MIKLÓS: ÁTOKNAPTÁR és
BÍRÓ KRISZTIÁN: ELDORÁDÓ OSTROMA című kötete

– a szerzőkkel Orosz Anett és Csete Soma beszélget –

Az Átoknaptár versei számos esetben a cím által jelzett hónapok hangulatához igazodó, annak atmoszféráját megidéző, első látásra hétköznapinak tűnő apróságokat, jeleneteket visznek színre, melyek azonban a laza, asszociatív kapcsolódások alapján szerveződő gondolati váltások következtében hirtelen csapnak át szürreális képekbe…” – írta Borsik Miklós kötetéről a litera.hu-n Pótor Barnabás.
Borsik Miklós (1986) költő, Budapesten született. 2014-től 2018-ig a József Attila Kör köteteit (JAK-füzetek) szerkesztette Balajthy Ágnessel. Az ELTE BTK irodalomtudományok doktori programján szerzett abszolutóriumot. Grafikáit Vonalmérgezés címmel állította ki a RoHAM Bárban. Ez az első verseskötete.

„Biró Krisztián első kötetét mintha visszafojtott levegővel írták volna. Érzékletesen vall a minden generációt érintő szorongásról, amely elválaszthatatlanul kíséri a felnőtté válás folyamatát, különösen azon húszas-harmincasoknál, akik lakhelyüktől távol próbálnak szerencsét. A kötet verseiben azonban nem csak a túlélés a tét, hiszen a nyomás alatt marad erő építkezni is. Miközben elengedjük a régit, valamivel nyugodtabban elkezdjük felépíteni az újat. A hős útja pedig Eldorádóba vezet.” – a prae.hu-n jelent meg Szijj Márton kritikája az Eldorádó ostromáról.
Biró Krisztián 1994-ben született Miskolcon. Budapesten és Kurityánban él.
Ez az első verseskötete.
A coverhez használt szerzőportrékat Máté Péter fényképezte.

A belépés díjtalan. (De minden támogatást örömmel és köszönettel fogadunk.)

2021 szeptember 07

Részletek

Dátum: 2021. 09. 07.
Időpont: 19:00 - 23:00