KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Cser Kiadó, a Hévíz folyóirat, valamint a Nyitott Műhely örömmel tudatja, hogy megjelent a

HAJÓSZAKÁCS című kortárs gasztroirodalmi antológia
– akik biztosan velünk lesznek: Czinki Ferenc, Saly Noémi, Szécsi Noémi , aki beszélget velük: Fehér Renátó –

A HÉVÍZ az egyetlen olyan magyar irodalmi folyóirat, amelynek állandó gasztrokulturális rovata van: a “Hajószakács”. Műfajilag sokszínű írások jelennek meg itt: gasztrotörténeti dolgozatok, ínyes esszék, hasnovellák, tárcák, útirajzok, paródiák. A legjobbakat összeszedtük, kerekítettünk melléjük újakat, és most bemutatjuk őket.
Vendégek: Czinki Ferenc, Saly Noémi, Szécsi Noémi
Házigazda: Fehér Renátó
Szakácsok: Cserna-Szabó András, Darida Benedek, Vajna Ádám
Menü: hamarosan…
A könyv a helyszínen megvásárolható.
2012 decemberében, az Írók Boltjában mutatkozott be a Hévíz művészeti és társadalmi folyóirat új folyama. 2012 elején történt a váltás, Hévíz Város Önkormányzatának jóvoltából. Az eseményen Őry Rózsa asszony, Hévíz város Önkormányzatának képviselőjeként elmondta: egy évvel korábban a városvezetésnek az volt a célja, hogy az egyébként már 20 éve működő folyóiratot felfrissítsék, és az országos ismertségre tegyen szert. Az új folyamban a kiadványt Szálinger Balázs költő-főszerkesztő jegyzi, legfontosabb segítője nem más, mint Cserna-Szabó András. Őry Rózsa elmondta még: Szálinger Balázs nagyon jó választásnak bizonyult, hiszen a költő több szállal kötődik Hévízhez és a megyéhez. Cserna-Szabó Andrással pedig egy év alatt elérték, hogy országosan, sőt a határon túl is ismert, magas színvonalú művészeti folyóirat legyen a Hévíz.
A folyóirat egyik kulcsrovata a Nyílt víz című blokk, amelyben a kortárs szépirodalom kap helyet. Olyan költőktől, íróktól jelentek meg eddig versek és novellák, mint Garaczi László, Kemény István, Háy János, Borbély Szilárd, Fehér Béla, Péntek Imre, Gerlóczy Márton, László Noémi, Bajtai András, Jászberényi Sándor, Márkus András, Muszka Sándor, Dobai Bálint, Zudor János.
Önálló rovatot kapott a gasztronómia Hajószakács címmel, melyben esszék, társadalmi és történelmi kitekintésű, de alapvetően a gasztronómia tárgykörébe tartozó írások olvashatók.
A Vízibicikli a Hévíz interjúrovata: többnyire a címlapon szereplő személlyel (Vlad Tepes, Bánffy Miklós, Dante) kapcsolatos beszélgetések találhatók benne. A Hullámverés a rövid recenziók, az Öböl pedig a korábbi folyóirat szellemiségének megfelelően folytatott helytörténeti anyagok rovata.
2013-tól az Ünnepi Könyvhét keretében adják át a Hévíz című folyóiratban publikált művek egy szerzőjének a Hévíz-díjat.
A belépés díjtalan.

2021 szeptember 09

Részletek

Dátum: 2021. 09. 09.
Időpont: 19:00 - 23:30