KÖNYVBEMUTATÓ // +NŐNAP:))

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ // +NŐNAP:))

SOMOGYI RÉKA: ÉVA 2.0
– beszélgetőtárs: Karafiáth Orsolya –

“A boldogság mára az egyik legkelendőbb árucikk lett, és bizony szellemi, ezoterikus szupermarket-hálózatok vetekednek a vevőkért. Kikent-kifent, filtert használó tanítók, tanácsadók, szakértők, vagy éppen látszólag minden világi hívságtól megszabadult guruk ígérnek fűt és fát és boldogságot, persze, ha megoldottad, kioldottad, elengedted, meglépted, vagy ne adj isten, megugrottad azt a bizonyos dimenziót. Döbbenve és elrettenve nézem a kínálatot, és azt még inkább, mekkora a követőtáboruk.
És értem én, miért nem vagyok divatos, mert az ég adta földön nem kínálok semmit a képeimmel, sőt azokkal is inkább csak elvenni tudok. A képszövegeimmel meg ahelyett, hogy érthetőbbé tenném a látványt, csak csomót kötök az agyra.
Noha születésünk állapotához képest hatalmas az az út, amit bejárhatunk, de ebben a testben mégsem fogjuk elérni a boldogságot, mert az a “túlparton” van. Azon a túlparton, ami amúgy közelebb van hozzánk, mint a retinánk, de éppen a közelsége teszi elérhetetlenné. Egy kettétört létezésben vagyunk, amihez nem jár szolgáltatásként a boldogság, és aki ennek mentén kampányol, az vagy megszabadult, amiről ugye tudjuk, hogy képtelenség, mert nem léteznek ‘realized beingek’ ezen a Földön, vagy ennek árucikké degradálásból él, vagy éppen a körülményei adnak erre okot egy átmeneti időre.”
A belépés díjtalan (de minden támogatást köszönettel fogadunk).
2024 március 08

Részletek

Dátum: március 8.
Időpont: 19:00 - 22:30