KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Cicero Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent
OLÁH GÁBOR: HOLNAP MÁS LESZEK című kötete

közreműködik: Kádár Lilla harmadéves színművészeti hallgató és Konrád Zsuzsi gimnazista –

A tizenhét éves Nórát pszichológushoz küldik a szülei, mert több napra meglógott otthonról, és bár ennek komoly okát nem is sejtik, érzik, hogy valami nem stimmel vele. Nórának a pszichológusnál elhangzó szavai vezetik be az olvasót egy érzékeny, gondolkodó lány lelkivilágába. Oláh Gábor – akinek már több regénye jelent meg a Noran és a Novella kiadóknál – első ifjúsági témájú könyve egy mai magyar tinédzser tipikus gondjairól számol be rendkívüli beleérzéssel és humorral.

Részlet a regényből:

Mi a magyarázat arra, ami velem történik? Úgy általában, meg konkrétan. Én se tudom. Ezért járok ide, hogy kiderüljön. Vagy én találjam ki? Akkor minek fizettek be agyturkászhoz a szüleim? Kérdezzen és felelek, ha van hozzá kedvem és abból rakja össze. Ha nem kérdez, akkor hallgassunk. Nekem így is jó. De így elég uncsi, meddig bámuljam ezt a gusztustalan tapétát? Néhány rémálmot, meg azt leszámítva, amikor a kukát guggoló rendőrnek néztem, nincs nagy gáz velem. Kívülről legalábbis. Anyám szerint túlérzékeny vagyok, papa szerint hisztis, de ezt csak ők váltják ki belőlem, mert egyszerűen nem figyelnek oda, ha mondok valamit, ezer dologgal piszkálnak, ami éppen az eszükbe jut, össze-vissza.

Oláh Gábor (1938, Tapolca) Balázs Béla díjas filmrendező. Megközelítőleg 60 játékfilmet, dokumentumfilmet, televíziós műsort készített. Tűzzománc és fotó kiállításaival külföldön is többször szerepelt. 2003-tól szépirodalmi tevékenységet folytat: novellái, regényrészletei rangos irodalmi folyóiratokban jelennek meg, hangjátékait a Bartók Rádió rendszeresen bemutatja. Dokumentumfilmjei pl: Kíváncsiság (1965), Társbérlőnk az ecetfa (1972), Szombat 14 óra 10 perc (1972), Gettó (1974), játékfilmjei pl.: Fogjuk meg és vigyétek (1978), Cikász és a hallópálmák (1989), hangjátékai pl.: Telkemen az Erzsébet híd, Utasok, Sötétkamra, Paprikás Marcsa, regényei: Ígéret (Tevan, 3003), Gumikötél (Noran, 2006), Guga, Az ítélet nem jogerős (Novella, 2009), Katóka (Novella, 2009), Díszbogár (2011). Legújabb regényének megjelenése Holnap más leszek címmel a könyvhétre várható.

A belépés díjtalan.

2012 június 08

Részletek

Dátum: 2012. 06. 08.
Időpont: 17:30 - 19:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: