KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Magvető Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

FEHÉR BÉLA: JELENETEK EGY VAKONDŰZŐ ÉLETÉBŐL című kötete
– vendégünk a szerző, továbbá Rudolf Péter színész-rendező –

 

Neve: Ecsedi Gyula. Státusza: hazatelepült disszidens. Foglalkozása: vakondűző. Lakókocsijával járja az országot, rendelésre kifüstöli a gyep alól a mindent felásó kártevőket. Ötvenedik születésnapjához közeledve szeretne végre révbe érni. Apja szocialista világa és a rendszerváltás utáni Magyarország közé szorulva keresi a megoldást, s emlékszik vissza addigi életére: furcsa kuncsaftok, gazdag és ágrólszakadt magyarok, III/3-as apák, disszidálás, a fényes Párizs, mosóporszagú berber nők, leszbikus feleség, maffiózók és albínó vakondok képei járnak körtáncot. Fehér Béla formabontó szerkezetű regénye múlt és jelen közt ugrálva villantja fel azokat a pontokat, melyeket összekötve kirajzolódik Ecsedi Gyula kalandos élete, és küzdelme, hogy végre megtalálja honját a hazában.


2012. február 14-én a Kossuthkifli bemutatóján Király Leventével és Cserna Szabó Andrással

 Fehér Béla 1949-ben született Debrecenben. Hosszú ideig csupán újságíróként, tárcaszerzőként volt ismert. Szépírói karrierje 1990-ben kezdődött, A kék autó című bűnügyi regénnyel, melyet még három másik, a Zöldvendéglő, Törökméz és a Romfürdő követett. Utóbbi trilógia hozta meg számára az igazi sikert. Jelenleg a Magyar Nemzet publicistája.
“…magától értetődő természetességgel teremt szereplőket, mi több: figurákat, ahogy a cselekmény, a bonyodalom szinte észrevétlenül születik meg keze alatt, olyan játszi könnyedséggel, hogy a modern irodalom felezési idejéhez szokott olvasó csak kapkodja a levegőt, és ahogy árad belőle az ‘írni tudás’, a nyelvi humor: nem csurog, csöpög, csordogál, hanem zúdul. Mert ha igaz, hogy a stílus az ember, akkor Fehér Béla legalább kéttucatnyi személy egyszerre. ”  “…egyszerre rokona Rejtőnek, Rabelais-nak és García Márqueznak.” (Papp Ágnes Klára)
A belépés díjtalan.

2013 november 06

Részletek

Dátum: 2013. 11. 06.
Időpont: 17:00 - 19:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: