KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Liget Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent
ÁCS JÓZSEF: A MEGÉRTÉS LUXUSA című esszéköte

a szerzővel Farkas Attila Márton és Nacsinák Gergely András beszélgetnek, közreműködik: Botos Éva, Nemessányi Éva és a Liget szerzői –

Medúsza, a kígyópikkelyekkel borított fejű Gorgó azzal fegyverezte le támadóit, hogy aki csak rápillantott, kővé dermedt rémületében. Perszeusz ezért a szörnyetegnek a rézpajzsán tükröződő képmását figyelte, és úgy vágta le a fejét – Pallasz Athéné segítségével. Jóllehet ennyire felszerszámozva nem vagyunk, abban azért bízhatunk, hogy ha tükröt tartunk a Válság elé, talán nem bénít meg bennünket.

Ács József 1965-ben született Budapesten. 1990-ben végzett az ELTE TTK fizikus szakán. Jelenleg programozóként dolgozik.1995-től 2000-ig a Vadamosi Füzetek c. irodalmi sorozat és a Vadamosi Vendégség c. időszaki kiadvány egyik szerkesztője.2004-ben megkapta a Lackfi János alapította Nizzai Kavics-díjat. 2005-ben a Liget tíz szerzője a Petőfi Irodalmi Múzeumban felolvasta Összeesküvések című darabját. A Ligetben rendszeresen jelennek meg versei, prózái, színdarabjai és esszéi.
“[a szellem emberei] …talajtól eloldozódva lebegő vízióik gyakorlati megvalósítására szövetkeznek a politikával. Ezután mindent úgy fogadnak el, ahogy azt a beléjük fészkelődött nárcizmus elébük tálalja. Ők fogják elsőként elhinni, amit a hatalom elhitetni készül: íme itt egy eszme, ésmost megvalósul! Ők azok, akik mindig a politikai jelentések alapján, a maguk elé teregetett tervrajzaikon követik a fejleményeket, soha a valóságban. Csak akiket védett állásukból kipenderítenek, vagy éber álmukból más okból felriadnak, csak azok a boldogtalanok pillantják meg a valóságot: a triumfalizmusukkal felfűtött gépezet szélvészsebesen halad, teljesen másokokból és más célok felé, mint képzelik: a politika logikája szerint.”
A szerző blogbejegyzéseihez kattintson ide.

Bővebben: http://liget.org/

A belépés díjtalan.

2011 december 02

Részletek

Dátum: 2011. 12. 02.
Időpont: 16:00 - 18:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: