KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Magvető Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

 

MOSONYI ALÍZ: MAGYARMESÉK című kötete

 

– a szerzővel és Radnóti Sándor kritikussal Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője beszélget, a kötetből Bodnár Erika színművész olvas fel, zongorán játszik: Darvas Ferenc –

 

 

Volt egyszer egy híres angol hídépítő mester. Egyszer elment a magyarokhoz, és azt mondta, Olyan hidat építek nektek, hogy na. Lehet rajta sétálgatni, föl s alá. Nem sétálgatunk mi, mondták a magyarok. Nem érünk mi arra rá. Sétálgatni, fütyürészni, mondta a hídépítő mester. Méghogy fütyürészni, mondták a magyarok. Nincs minekünk jókedvünk. Sétálgatni, fütyürészni, a lányokkal csókolózni, szórakozni, mondta a hídépítő mester. Azt aztán már hogyisne, mondták a magyarok. Menjél csak máshova, ott építsed a hidaidat. De a hídépítő mester fogta magát, és megépítette a hidat a magyaroknak, mégiscsak. Mikor kész volt, átsétált rajta, fütyürészve. A magyarok csak nézték. Én ugyan át nem megyek rajta, mondták. Még csak az kéne. A hídépítő mester meg csak sétálgatott föl s alá, és fütyürészett. Majd még énekelni is fog! A mi hidunkon! Azt már nem! Menjél csak haza, ott fütyürésszél, mondták a magyarok, és elzavarták a hídépítő mestert, a hidat pedig megtartották.

 

(Egy részlet a kötetből.)

 

 

Mosonyi Aliz (Keszthelyen, 1944) teljesen új világot teremtett: nem gügyög, humorral átitatott és -akárcsak Örkény Egypercesei – frappánsan rövid történetekket tár elénk, miközben majd’ mindet egyfajta ködös hangulat borít be. Az érettségi és a konzervatóriumi zenei tanulmányok után újságíróként dolgozott. 1973 óta publikál gyerekkönyveket (Retekorrú király, Éhes vagyok!, Orroló, Pimpalin köpenye, Mesék Budapestről, Szekrénymesék, Boltosmesék).

A Déry- (1998) és IBBY-életmű-díjjal (2009) kitűntetett szerző versei antológiákban jelentek meg. Írt színpadi műveket, rádiójátékokat, animációs filmforgatókönyveket is.

A Magvető Kiadónál megjelent művei: Mesék Budapestről (1996), Boltosmesék (1997), Illemtan gyerekeknek (2006), Szekrénymesék (2007)

 

Bővebben: http://kiadok.lira.hu/kiado/magveto/index.php

 

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

 

A belépés díjtalan.

2011 október 21

Részletek

Dátum: 2011. 10. 21.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: