KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Novella Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

 

OLÁH GÁBOR: DÍSZBOGÁR című regénye

 

 

Az olvasó OláhGábor regényének részletét a Holmi című folyóiratban olvashatta, de abból nem derül ki a meglepetésekkel szolgáló szerkezet, amely olyan, mint a visszatérő álmaink, ugyanaz és mégis mindig más. Zenei formához hasonlatosan gazdag variációkkal viszi előre a témát. A történet elbeszélője egy tűzoltó, aki apja nélkül nőtt fel, és akit későn megtalált szerelme egyszerre két fiúval áld meg. Azoknak ajánlom, akik szeretnek álmodni, és akik szivesen költöznek be egy olyan regény különös világába, ahol vad tüzek pusztítanak. Minden szerelem elmúlik? Nem biztos. Talán akivel a tűz játszik, abban tovább lobog a tűz.

 

 

Oláh Gábor (1938, Tapolca) Balázs Béla díjas filmrendező. Megközelítőleg 60 játékfilmet, dokumentumfilmet, televíziós műsort készített. Tűzzománc és fotó kiállításaival külföldön is többször szerepelt. 2003-tól szépirodalmi tevékenységet folytat: novellái, regényrészletei rangos irodalmi folyóiratokban jelennek meg, hangjátékait a Bartók Rádió rendszeresen bemutatja. Dokumentumfilmjei: Kíváncsiság (1965), Társbérlőnk az ecetfa (1972), Szombat 14 óra 10 perc (1972), Gettó (1974), játékfilmjei pl.: Fogjuk meg és vigyétek (1978), Cikász és a hallópálmák (1989), hangjátékai pl.: Telkemen az Erzsébet híd, Utasok, Sötétkamra, Paprikás Marcsa, regényei: Ígéret (Tevan, 3003), Gumikötél (Noran, 2006), Guga, Az ítélet nem jogerős (Novella, 2009), Katóka (Novella, 2009)

A közönség rendhagyó felolvasásra számíthat ezen az estén. Míg a korábbi bemutatókon mindig színészek mutatták be a szövegeket, most a szerző nagyobbik lányával, Katával, és az ő lányával, azaz unokájával, Borival fog felolvasni. Mi több, a bevezetőt is Ő mondja el. Legfőképp azért, hogy a bemutató kellőképp családias, baráti és közvetlen lehessen, minden merev külsőségtől mentes. Hűséges olvasóit és barátait veszi leginkább célba ekképp a szerző.

 

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

 

A belépés díjtalan.

2011 június 03

Részletek

Dátum: 2011. 06. 03.
Időpont: 16:30 - 18:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: