KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Podmaniczky Művészeti Alapítvány és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

 

PODMANICZKY SZILÁRD: DÖGLÖTT KUTYÁVAL ŐRZÖTT TERÜLET – A NŐ – A FÉRFI című kötete

 

– közreműködnek: Podmaniczky Szilárd és Bárdos Andrea színművész –

 

 

A kötetben csajok és pasik mesélnek titkos vágyaikról és álmaikról, olyan eseményekbe engednek bepillantást, amelyekről itt és most beszélnek először. Kínzó szerelmek, szexuális bizarrságok, csalások és szenvedélyek, elveszített társak és gyermekek, szóval, az élet sűrűje, amelyben a véletlen és a sors írja a könny- és mosolyfakasztó történeteket.

Levetítjük a könyvből készült animációs filmet, amelynek rendezője, Ulrich Gábor a napokban kapta meg a filmkritikusok díját ezért az alkotásért, címe: A hentes zsebrádiója. Továbbá részleteket vetítünk a könyvből készült színházi előadásból is, amelynek egyik szereplője Bárdos Andrea, Brüsszelben élő színésznő, aki egyúttal a könyv francia fordítását is készíti. Végül lesz a Miklós pincéből balatonboglári kékfrankos rozé, és francia hordókban érlelt kétéves cabernet sauvignon is. Aki eljön, nem bánja meg!

 

 

Podmaniczky Szilárd 1963-ban született Cegléden. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola matematika-fizika szakán végezte. Jelenleg Balatonbogláron él. Írói munkásságára a műfaji sokszínűség jellemző: regény, novella, vers, forgatókönyv, dráma, mese. Ő a megalkotója a modern magyar irodalom egyik különlegességének, a nanoprózának. Eddig 13 könyve jelent meg: Haggyatok lótuszülésben, 1993, kisregény és elbeszélések. Megyek egy kört az alvázon, 1996, novellák. Vastag Sapka, 1998, tárcanovellák. Képlapok a barlangszájból, 1999, nanoprózák. „…hidraulikus menyasszony…”, 2000, versek. Két kézzel búcsúzik a leopárd, 2001, regény. Teljes hasonulás, 2002, gyermektörténetek Csoszó Gabriella fotóihoz. Feltétlen emberek, 2003, tárcasorozat. Időntúli hétméteres, 2004, regénytrilógia. Gumiharangok, 2005, novellagyűjtemény. Ahogy a Kisnyúl elképzelte, 2005, mesék. Idegpályáim emlékezete, 2006, önéletrajzi novellák. Láthatatlan Szeged, 2006, háromnyelvű fotóalbum.

Médiapartnerünk: www.librarius.hu

 

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

 

A belépés díjtalan.

2011 február 19

Részletek

Dátum: 2011. 02. 19.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: