KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Fekete Sas Kiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

 

TOMAJI ATTILA: SÖTÉTTISZTA SÁV című verseskötete

 

– beszélgetőtárs: Babiczky Tibor költő, közreműködik: Helyei László színművész és Nagy János zeneszerző, zongoraművész –

 

Kötet

 

A kötet fülszövege: A költészet az örökkévalóság maga, állította Rimbaud. Ahogy a szerelemben az oly annyira fájón, egymástól egykor végérvényesen különvált testek pillanatokra egybeolvadhatnak, úgy a költészet is képes a teremtés megismétlésére: az emberi nyelv egymástól látszólag örökre eltávolodott fogalmait, képeit újra egybejátszva, megidézheti a folytonosság, azaz az örökkévalóság képzetét. Ahogy a tenger soha nincs egyedül, mert hol a hold, hol a nap, hol egy ember arca hajol fölé, hogy megláthassák és felismerhessék egymás izgatott felszínét s szorongató mélységeit, úgy szűnhet a költő – s általa az olvasó! – magányba vetettsége, enyhülhet a félelem is az időtől, mikor Erósz és Thanatosz kettős spirálba csavarodott önfeledt táncából lassan kibontakozik egy vers teste.

De nem én beszélek. Valami mondja magát, kimeríthetetlen, végeérhetetlen mondja. Ha teljes életemmel figyelek, néha, egy-egy mondat átszivárog azon a hatalmas falon, a hajszálnál is vékonyabb repedéseken. A többi talán szerencse dolga.

Szerző

 

Tomaji Attila költő, szerkesztő, tanulmányíró, tanár. 1959-ben született Budapesten. Az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola magyar-történelem szakán, majd az ELTE Bölcsészkarának magyar szakán végzett, majd ugyanitt PhD-zett is. Szerkesztője, tanulmányírója, ill. szöveg-gondozója volt Rákos Sándor (2003), József Attila (2003), Somlyó György (2005) és Sánta Ferenc (2005) válogatott műveinek, amelyek az Alexandra Kiadónál jelentek meg. Márai Sándorról szóló könyve 2009-ben jelent meg az Elektra Kiadóháznál.

Korábbi verseskötetei: Torzó, 1991, Keresztmetszet, 2004

Bővebben: http://www.feketesas.hu/shop2/home.php

Ízelítő a kötetből: http://hycry.wordpress.com/2010/11/01/tomaji-attila-orpheus-2/

A belépés díjtalan.

2010 december 08

Részletek

Dátum: 2010. 12. 08.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: