KÖNYVBEMUTATÓ a KÉSELÉS VILLÁVAL című sorozatban

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ a KÉSELÉS VILLÁVAL című sorozatban

Október 8. szerda 19.00 KÖNYVBEMUTATÓ a KÉSELÉS VILLÁVAL című sorozatban

A NYITOTT KÖNYVMŰHELY és Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

 MENYHÁRT JENŐ
AZ AGITÁTOR című kötete

 “A helyzetnek nincs semmi oka, hogy megváltozzon magától” – vallja Menyhárt Jenő a 80-as évek legendás zenekara, az Európa Kiadó frontembere, aki úgy döntött, ideje tenni is valamit a változásért. MJ az elmúlt több mint egy évtizedet New Yorkban töltötte, és az utóbbi években egyre intenzívebben foglalkoztatta a környezetvédelem, valamint a tudomány olyan gyorsan fejlődő területei, mint az evolúcióelmélet, az agykutatás vagy a kozmológia. Aktív környezetvédőként a Greenpeace New York-i irodájánál vállalt állást, ahol utcai agitátorként tevékenykedett, majd egy budapesti felkérés hatására úgy döntött, tapasztalatait és az évek alatt összegyűlt tudását egy könyvben osztja meg velünk.

Menyhárt Jenő első önálló kötete éppen annyira átütő erejű és sajátos, mint a zenei munkássága. Nem életrajz, nem regény és nem is tudományos értekezés, hanem mindezek különleges szintézise. New York utcáin megélt történetei sokszor mosolyt csalnak az olvasó arcára, de amikor a világ helyzetéről, a környezetről vagy a tudományos tényekről beszél, MJ nem ismeri a tréfát.

Könyve miközben a jelenről szól, egy folyamatot ábrázol. A világot működtető, olykor előbbre vivő, máskor hátráltató természeti törvényekről, az ember szerepéről és felelősségéről. Ha hagyjuk, hogy MJ írása elsodorjon, ennek a folyamatnak mi, olvasók is aktív részeseivé válhatunk.

Beszélgetőtársak és a sorozat szerkesztői: Babiczky Tibor és András László

A belépés díjtalan.

2008 október 08

Részletek

Dátum: 2008. 10. 08.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: