KÖNYVBEMUTATÓ és KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ és KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

RŐHRIG ESZTER: VÍZHOMOK című kötetének bemutatója,
valamint KOHÁN FERENC kiállításának megnyitója
– vendégünk: Szüts Miklós festőművész –

A Vízhomok szerzője ismeri a titkot: többet mond, mint amennyit kimond, többet sejtet, mint amennyit elárul. Budapesttől Párizsig, a Balatontól Arles-ig, kislánykortól az első szerelmen át egy bonyolult, szívfájdító kapcsolatig huszonnyolc sokértelmű, teljes fényében (és teljes titokzatosságában) megmutatott pillanatát látjuk a főszereplő Éva életének. A könyv huszonnyolc novelláját két belső monológ foglalja keretbe: e két pólusból indulva egyszerre kezd párbeszédbe egymással a nő és a férfi, az élet és a művészet.

Rőhrig Eszter Budapesten született és él. Kritikus, fordító és novellista. Mintegy tíz éve publikál a nyomtatott sajtóban és online felületen. Alkotói világa formálódásában hatott rá Patrick Modiano, Orhan Pamuk, W.G. Sebald, Barnás Ferenc és Györe Balázs írásművészete.
Kohán Ferenc festőművész, (Budapest, 1967) tanulmányait a Belvárosi Gimnáziumban, majd 1996-2000 között az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola rajz-rajz és vizuális kommunikáció szakán folytatta. Grafikával és festészettel egyaránt, egymás kiegészítőiként foglalkozik. Alkotásaival 1994 óta jelentkezik a hazai tárlatokon. Kompozíciói eredetiségét, érdekességét sajátos nézőpontok, látószögek, képkivágások megválasztásával fokozza. Választott témáit részben a természetközeliség, másrészt egyfajta urbánus szemlélet jellemzi. A szinte már nőiesen befogadó, elnyelő tájképek, erdei tájrészletek, a szemmagasság fái, az alig sejtetett, a fák közt kanyargó utak, a fény- és árnyékviszonylatok érzékeny közvetítése – passzív szemlélődés erjesztette artificiumok.
Kortárs Magyar Művészeti Lexikon (részlet)
A belépés díjtalan.

2019 február 06

Részletek

Dátum: 2019. 02. 06.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: