KÖNYVBEMUTATÓ és KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ és KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

A Naphegy Kiadó és a Nyitott Műhely szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt

ILYÉS JULI illusztrátor, grafikus TAMÁS ZSUZSA: MESÉK A TELJESSÉGHEZ című mesekönyvéhez készített festményeinek kiállítására
A kiállítást megnyitja: PÁLFI GYÖRGY grafikusművész
A szerzővel és az illusztrátorral EDINGER KATALIN beszélget

Életünk során mindannyian törekszünk egyfajta teljesség elérésére, s ez a vágyunk csak felerősödik akkor, amikor szülővé válunk. Úgy érezzük, tudásunkat, tapasztalatunkat, vagyis a teljesség mesebeli történeteit át kell adnunk a gyermekünknek. Ám nem lapul ott a könyvtárunkban A Teljesség könyve arra várva, hogy fellapozzuk. Lapjait magunknak kell teleírnunk. Erre ébred rá a mesebeli király s királyné is, s hogy folyvást síró kislányukat meggyógyíthassák a teljesség meséivel, a királynak útra kell kelnie, s fel kell keresnie birodalma bölcseit… Vándorlása során nem csak a könyv lapjai telnek meg tartalommal. A bölcsek történetei egytől egyig jól ismert mesék újragondolt, szellemes, verses változatai, és az olvasó, mint minden jó, gondosan megmunkált mesében, a mélyben komoly filozófiai kérdéseket is talál. Persze, ha csak arra vágyik, hogy együtt barangoljon a királlyal mesés birodalmában, azt is megteheti.
Tamás Zsuzsa IBBY-díjas szerző második mesekönyvét, melyet ezúttal Ilyés Juli illusztrátorművész gyönyörű képei kísérnek, 9-99 éves korig ajánljuk a család minden tagjának.

A szerző Tamás Zsuzsa első, a Macskakirálylány 2013-ban elnyerte az Év Gyermekkönyve Díjat.
A Mesék a Teljességhez illusztrátora, Ilyés Julianna egy interjúban így nyilatkozik: „Ez a könyv talán az egyik legfontosabb állomása az életemnek.” Ugyancsak ő mondja festményeinek színszimbolikájáról: „A piros végig uralja a képeket, felváltva a kék színnel. Nem véletlen a választás, a piros ebben az esetben az élet, a lüktetés, a szeretet, a királyi házaspár színei és a fenyegető veszélyé is egyben. A kékkel oldottam ezt az impulzív lüktetést, a kék a nyugalom, a megfoghatatlanság és a tenger színe, a Nagy vízé.”
A belépés díjtalan.

2015 április 07

Részletek

Dátum: 2015. 04. 07.
Időpont: 17:30 - 19:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: